Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Derde Divisie Zondag: Labiel Gemert ziet OFC passeren, ADO’20 mengt zich in titelstrijd

We schreven het al in de voorbeschouwing op speelronde 31 van de Derde Divisie Zondag: wil er eigenlijk wel een club kampioen worden? Na vanmiddag een terechte vraag, want Gemert leed opnieuw een onbegrijpelijke nederlaag en Hercules werd zelfs vernederd. OFC won wel en passeert Gemert terwijl ook ADO’20 profiteerde en plotseling kanshebber is voor de titel.

De Heemskerkers staan nog maar drie punten achter de nieuwe koploper OFC, dat in de slotfase moeizaam wist te winnen bij EVV: 0-2. ADO’20 zelf boekte een afgetekende zege op HSC’21, waar het sprookje om via de play-offs naar de Tweede Divisie te kunnen promoveren wat onwaarschijnlijker wordt. HSC’21 verloor met 4-1 van ADO’20. Ruben Doesburg opende de score voor ADO, maar vlak voor rust scoorde Mohamed Iallouchen de gelijkmaker. Na de pauze stelden Danny Lute, opnieuw Doesburg en Raymond de Waard de zege veilig.

Hercules droomde voor vanmiddag ook om stiekem zich te mengen in de titelstrijd, maar staat dankzij een 6-1 nederlaag bij OSS’20 weer met beide voeten op aarde. Tony de Groot en Rob van Sonsbeek en Tom Pijnenburg scoorden alledrie tweemaal van de Ossenaren.

Maar de grootste deceptie beleefde Gemert en niet voor het eerst. De zwart-witten kwamen voor rust tegen Hoogland op een 2-0 voorsprong via Willem den Dekker en Joop Daniels. Maar na de pauze, en met name in de slotfase, bleek Gemert opnieuw niet bestand tegen de druk van de koppositie. Hoogland wist het duel om te draaien en won met 2-3 via Kiyjano Hugo en twee goals van Bas Wobbes. Voor Hoogland gouden punten in de strijd om lijfsbehoud.

Onderin pakte Westlandia slechts één punt tegen JOS/Watergraafsmeer. Het werd 2-2 in Naaldwijk. EVV verloor zoals gememoreerd van OFC en Hollandia won zaterdag al met 3-4 bij UNA.

De uitslagen:

Zaterdag:
UNA – Hollandia 3-4

Zondag:
ADO’20 – HSC’21 4-1
Quick – Groene Ster 0-0
GVV Unitas – Dongen 1-2
Gemert – Hoogland 2-3
Westlandia – JOS Watergraafsmeer 2-2
Blauw Geel’38 – DEM 2-1
OSS’20 – Hercules 6-1
EVV – OFC 0-2