Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING Derde Divisie Zondag: wil er eigenlijk wel een club kampioen worden?

Wil er eigenlijk wel een club kampioen worden in de derde divisie? Je begint er zo langzamerhand aan te twijfelen. Maar uiteindelijk zal er na 34 wedstrijden toch wel een club bovenaan staan.

Koploper Gemert doet er de laatste weken alles aan om die positie kwijt te raken. Een schamel puntje uit de laatste vijf wedstrijden, maar feitelijk is de sportieve crisis zelfs al langer gaande. Toch staan ze er nog steeds, omdat de concurrentie ook maar blijft klungelen.

Zie bijvoorbeeld UNA dat allang was afgeschreven, maar toch ineens weer op drie punten van Gemert kon komen als het de gisteravond al gespeelde wedstrijd tegen Hollandia zou winnen: maar nee dus, de degradatiekandidaat uit Hoorn vertrok met een 4-3 zege uit Veldhoven.

Gemert zelf ontvangt een andere degradatiekandidaat, Hoogland. Zou moeten kunnen denk je. Maar ja, dat was vorige week ook zo toen een andere laagvlieger (EVV) er in Gemert met de punten vandoor ging. Achtervolger OFC (op twee punten) doet het al niet veel beter. Dat wist vorige week niet te winnen bij het al uitgespeelde Unitas en maakt vandaag de lange reis naar Limburg, waar het uitgerekend EVV treft.

Is Hercules dan misschien ineens weer titelkandidaat? De Utrechters wonnen de laatste drie duels op rij en dat is al heel wat. Maar ook de achtervolgers lijken vaak te choken op het moment dat aansluiting naderbij komt. Misschien kan Hercules daar mee breken, al heeft het wel een lastig potje uit in Oss tegen OSS’20.

Zelfs ADO’20 (foto) staat gezien de huidige vorm van Gemert en OFC nog op schootsafstand van die twee. Vijf punten is het verschil, dus misschien mogen ze in Heemskerk ook nog wel dromen. De tegenstander van vanmiddag is wel een ploeg in vorm. HSC’21 is zelfs de leider in de derde periode en verloor al zes wedstrijden op rij niet meer.

Die derde periode is sowieso een verhaal op zich, want daar vinden we enkele verrassende namen bovenin. Achter HSC’21 staat DEM, dat zich knap aan de degradatiestress ontworstelde. Het gaat vandaag op bezoek bij Blauw Geel’38, de nummer 4 in de periodestrijd.

Ook Quick uit Den Haag doet nog volop mee voor die laatste prijs. Thuis winnen van Groene Ster – dat ook al eens leek aan te haken bij de titelkandidaten, maar daarna prompt begon te schutteren – is dan het devies.

Onderin lijkt de degradatiestrijd zich toe te spitsen op vier clubs: naast Hollandia, Hoogland en EVV zijn dat Westlandia, dat nu laatste staat, en JOS Watergraafsmeer, dat boven de streep staat, maar nog allerminst veilig is. Zeker niet als de onderlinge wedstrijd die vanmiddag in Naaldwijk op het programma staat, wordt verloren.

De negende wedstrijd is er eentje om des keizers baard. Bij Unitas-Dongen stat alleen de eer nog op het spel.