Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Preview Betnation Divisie: Wordt het niet eens tijd voor verrassingen? 

In speelronde 13 van de Betnation Divisie zijn er veel wedstrijden tussen rechter en linker rijtje ploegen. De laatste weken zijn er weinig echt verrassende uitslagen te noteren. Je zou zeggen het wordt eens tijd voor wat verrassingen. De ploegen in het rechter rijtje zullen zich toch moeten gaan roeren om al niet voor de winterstop in onoverkomelijke problemen te komen.

Lastige middag

Koploper Spakenburg speelt voor de tweede week op rij een thuiswedstrijd. Ditmaal komt Jong Sparta Rotterdam op bezoek. De zegereeks van De Blauwen in competitieverband duurt al 8 wedstrijden. Wie gaat Chris de Graaf en zijn mannen stoppen? Jong Sparta Rotterdam zag zijn mooie reeks vorige week onderbroken worden met een gelijkspel tegen AFC. Wellicht dat Luuk Admiraal zijn ex-ploeggenoten een vervelende middag kan bezorgen.

Zwaar veld

Naaste belager De Treffers reist af naar de Bollenstreek. Na het gelijke spel van vorige week tegen HHC Hardenberg wacht nu FC Lisse. Lisse wist vorige week in de uitwedstrijd tegen ADO’20 de eerste overwinning van het seizoen te behalen. Opvallende naam vorige week in het elftal van Sjaak Polak, was die van Ricardo van Rhijn. De ex-Ajax speler maakte zijn debuut in het geel blauw. Vorig jaar won de Treffers op Ter Specke door goals van Jordy Thomassen en Raymond Gyasi. Door de vele regen van de laatste tijd zal het natuurgras veld in Lisse wederom zwaar zijn. Mooi voetbal is dan wellicht geen optie, hard werken en veel strijd wel.

Weg omhoog

Op de Krom in Katwijk staan twee ploegen tegenover elkaar die vorig jaar lang streden om de titel. Nu moeten v.v. Katwijk en AFC het doen met een plek in het rechter rijtje. Beide hebben 16 punten alleen had de regerend kampioen daar één wedstrijd minder voor nodig. Katwijk had met de afgelaste wedstrijd tegen Koninklijke HFC een vervelende onderbreking. Midweeks won Katwijk wel vriendschappelijk tegen IJsselmeervogels door drie treffers van Ruben Doesburg. De laatste keer dat AFC, de ploeg met de hoogste gemiddelde leeftijd in de Betnation Divisie won in Katwijk was 2019.

Weerzien

In Werkendam gaat Quick Boys zich proberen te herstellen van de dreun van Noordwijk. Het is voor trainer Edwin Grünholz een weerzien met zijn oude ploeg. Kozakken Boys heeft de punten keihard nodig. Afgelopen weekend miste Grünholz maar liefst 8 spelers uit zijn selectie en verloor kansloos van Spakenburg. Een van de spelers die zaterdag ontbrak was Royston Drenthe. Kozakken Boys en Drenthe maakte donderdagavond bekend dat in goed overleg is besloten dat hij per direct stopt als voetballer. Drente heeft aangegeven dat hij open staat om zich op een andere manier in te zetten voor de club. De invulling hiervan zal later volgen aldus het persbericht van Kozakken Boys.