Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Preview Derde Divisie A: Vogels tegen Vogels en wegblijven van de streep

Gezien de verwachtingen verrassend pakte Harkemase Boys vorige week de 1e periode titel. IJsselmeervogels moest zijn meerdere erkennen in HSC’21 en zo ging de titel naar het hoge noorden. Zaterdag reizen de Friezen af naar Beverwijk om aan te treden tegen DEM. Achtervolger IJsselmeervogels gaat naar Katwijk aan de Rijn voor een duel met FC Rijnvogels.

Negentig minuten

In het duel met FC Rijnvogels zal IJsselmeervogels het moeten doen zonder doelman Jaimy Schaap. De routinier onder de lat bij de Vogels raakte deze week geblesseerd door een ongeval op het werk. Wat de aard van de blessure is en hoe lang Schaap afwezig is, is op dit moment onbekend. Trainer Gert-Jan Karsten hekelde vorige week de instelling van zijn ploeg in de 2e helft. “Als het goed gaat heb ik leiders genoeg, ik wil ze ook als het minder gaat. Rijnvogels wordt weer een moeilijk duel. Het is een goede ploeg met veel jongens met een Quick Boys achtergrond. Wij moeten ervoor zorgen dat wij er 90 minuten staan en niet maar 45”, aldus Karsten. Rijnvogels treft voor de tweede week op rij een ploeg uit Bunschoten-Spakenburg. De eerste tegen Eemdijk werd gewonnen.

Contractverlenging

Koploper Harkemase Boys reist af naar Beverwijk. Met een periodetitel op zak zijn de Friezen sowieso verzekerd van een toetje. Naast de periodetitel kwam er deze week nog meer goed nieuws uit Friesland. Het contract met trainer, dit jaar nieuw bij Harkemase Boys, is met 2 jaar verlengd. De inwoner van Vollenhoven blijft hierdoor tot de zomer van 2026 verbonden aan Harkemase Boys.

Veel goals

Twee ploegen die het ook goed doen zijn SC Genemuiden en RKAV Volendam. SC Genemuiden won afgelopen weekend de derby tegen v.v. Staphorst en reist nu af naar Noordwijkerhout. Genemuiden behoort tot één van de meest scorende ploegen in de derde divisie A met 29 goals. Alleen Volendam wist meer doelpunten te maken. Trainer René van der Weij verlengde deze week zijn contract bij Genemuiden met 1 jaar verlengd. Het wordt het zesde jaar voor van der Weij bij de groen-witten.

RKAV Volendam krijgt HSC’21 op bezoek. De altijd jonge ploeg  van Berry Smit wist de laatste vijf competitiewedstrijden allemaal winnend af te sluiten. Daarnaast zit de ploeg ook nog in het KNVB beker toernooi, dit in tegenstelling tot de grote broers van de profs. In de tweede ronde komt Betnation divisie ploeg AFC op bezoek. Maar eerst zullen de oranjehemden de zegereeks in de competitie voort willen zetten om zo aansluiting te houden met de top.

Onrust

Ook in de onderste regionen staan een paar interessante duels op het programma. In Veenendaal strijden twee bolwerken uit het zaterdagvoetbal, DOVO en DVS’33 Ermelo om de kostbare punten. Het onderlinge verschil op de ranglijst is vier punten. In Ermelo lukt het maar niet om rust te creëren. Deze week werd bekend dat het bestuur van de Business Club aan het einde van het seizoen opstapt, vanwege onvrede over het gevoerde (technische) beleid. Andere kraker onderin is die tussen de promovendi ODIN’59 en v.v. Hoogeveen, waarbij ODIN’59 moet winnen om aansluiting te houden met de ploegen boven zich.