Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Van Soest (SteDoCo): ‘Het doel is promoveren, op welke manier dan ook’

Arwin van Soest kon zaterdag feestvieren in Heerlerheide, hij won met zijn ploeg SteDoCo met 0-2 de uitwedstrijd tegen Groene Ster. Door deze overwinning mocht SteDoCo zich de winnaar noemen van de eerste periodetitel en dat smaakt overduidelijk naar meer.

De club past bij mij
De aanvallende middenvelder maakte in de zomer van 2023 de overstap van Scherpenzeel naar SteDoCo, hij heeft geen spijt van deze beslissing. ,,Persoonlijk heb ik mijn draai gevonden bij Stedoco. Een dorpsvereniging, liggend in de polder, past wel bij mij. Als toeschouwer heb ik een aantal wedstrijden van de nacompetitie gezien en zag dat het een mooi en uitdagend niveau voor mij zou zijn. Vanaf het begin heb ik hard gewerkt en als spits en als “10” heb ik vanaf de voorbereiding mijn doelpuntjes meegepikt. Daarmee kwam ik er steeds beter in. Maar ik wist ook dat ik geduld moest hebben omdat nagenoeg de hele basis van vorig seizoen bleef. Inmiddels sta ik zeven wedstrijden achter elkaar basis en ook zeven winstpartijen, dus ik kijk erg tevreden terug op mijn eerste periode”, aldus Van Soest tegenover Topamateurvoetbal.com 

Goede reeks wedstrijden
SteDoCo begon het seizoen al één van de ploegen waarvan verwacht mocht worden dat het mee zou kunnen draaien in de bovenste regionen. ,,In de voorbereiding ging het nog niet voortreffelijk en was ik ook erg benieuwd hoe we de competitie zouden starten. In het begin hebben we wel wat punten laten liggen en was de verwachting bovenin mee te draaien, maar de laatste reeks wedstrijden zitten we er goed in, zijn geduldig en pakken de winst. Op basis van die reeks, is het absoluut terecht dat we de periode pakken.”

Zakelijk uitgespeeld
Groene Ster werd zaterdag met 0-2 verslagen waardoor er feest gevierd kon worden. ,,Van de jongens begreep ik dat vorig seizoen in dit soort wedstrijden nog wel eens puntverlies werd opgelopen. Nu beginnen we altijd vol geduld aan de wedstrijden en weten dat we altijd kansen krijgen. Met Joran Schröder als spits hebben we een echte goalgetter. Ik had er dus alle vertrouwen in dat er kansen zouden komen om de wedstrijd binnen te halen. Daarna hebben we de wedstrijd in mijn ogen zakelijk uitgespeeld en maakte we vlak voor tijd de bevrijdende 0-2. Na afloop hebben we in de kleedkamer en in de bus een klein feestje gevierd maar zijn uiteraard hongerig naar meer…”

Promoveren
Van Soest steekt de ambitie van de ploeg niet onder stoelen of banken. ,,Volgens mij willen de jongens die vorig jaar de nacompetitie hebben gespeeld niet weer een lang seizoen, dus zou de titel pakken een heel moei doel zijn. Daar gaan we voor. Het is in ieder geval fijn om te weten, als dat niet lukt, dat we een nacompetitie-route hebben. Hoe dan ook is het doel promoveren via welke weg dan ook. Voor mij persoonlijk is het een doel om minimaal Tweede Divisie te voetballen en we zijn met Stedoco goed op weg!”

Foto: website van SteDoCo