REPORTAGE | Baronie zwicht ook een derde keer voor Blauw Geel ’38

Een affiche wat al twee keer eerder op het programma stond: een keer voor de competitie en eenmaal voor de voorronde van de KNVB Beker. Beide keren in Veghel. Baronie kreeg dit maal Blauw Geel ’38 op bezoek. In beide duels kwam Blauw Geel ’38 als winnaar uit de bus. Toen werd het 2-1 in de competitie en 4-0 in de KNVB Beker. Baronie probeerde, zeker in de strijd tegen degradatie, dit keer de punten in Breda te houden. Dat lukte niet.

Blauw Geel ’38 begon wervelend aan de wedstrijd. De eerste vijftien minuten waren qua speelbeeld volledig voor de Veghelaren. De eerste kans volgde al na vijf minuten. Emre Gurcuoglu kreeg een eerste schotkans, maar Michel van Butselaar kon deze bal gemakkelijk oppakken. Niet veel later kon Dave de Meij ook weer schieten, maar de inzet was wederom makkelijk op te pakken door de Bredaase goalie.

Fraaie openingstreffer

Toch was het Baronie wat op voorsprong kwam. Een lange bal kwam uit bij linksbuiten Moustafa Mohammed. Hij kapte Jay van Boxtel en Robin Voets uit en kon vrijuit schieten. De bal vloog schitterend in het doel van Jordy Zielschot. Heel lang konden de Baronnen niet genieten van de voorsprong. Koen van der Zanden kreeg na een aanval de bal op de rand van het strafschopgebied en stak Dave de Meij weg. De spits maakte geen fout en al snel stond het weer gelijk. In de eerste helft kregen zowel Baronie als Blauw Geel ’38 wat mogelijkheden, maar tot echt grote kansen kwam het niet.

Blauw Geel stelt na rust orde op zaken

Vlak na rust kon Blauw Geel ’38 al gauw het netje vinden. Jay van Boxtel stoomde op en kon Lars Loermans bereiken. Loermans probeerde zijn schitterende goal van vorige week te overtreffen en deed dat ook. Zijn uithaal belandde strak in de kruising en de Veghelaren stonden 1-2 voor. Emre Gurcuoglu kon daarna wederom uithalen, nu echter van 25 meter afstand. Hij zag van Butselaar namelijk wat verder uit z’n goal staan. Hij zag dat goed en de bal belandde achter de doelman van de Baronnen.

Er volgden een minuut of 25 zonder echt grote kans. Gurcuoglu probeerde zijn goal te reproduceren maar zijn schot schampte ditmaal de lat. Aan de andere kant kon Mark Schuit doorbreken na opkomen. Zielschot wist de bal met moeite te redden. In de counter kon Ben van den Nieuwenhof voorlangs schieten. Blauw Geel ’38 drukte nog door om te kunnen werken aan het doelsaldo. Van den Nieuwenhof kon Loermans bereiken. Zijn aanname was goed en kon daardoor uithalen. Zijn schot vond de keeper van Baronie. Wat later was het de vleugelspeler van Blauw Geel’38 zelf die kon schieten. Van den Nieuwenhof vond echter ook de keeper.

Score loopt op

Het doordrukken had effect uiteindelijk. Van Boxtel kon via een prachtpass spits De Meij vinden. Hij legde de bal breed op Koen van der Zanden en hij zorgde voor een 1-4 tussenstand. De eindstand werd uiteindelijk bepaalt door een invaller. Van den Nieuwenhof kon Yassin Nasser vinden op de rand van het strafschopgebied. Hij kon uithalen en vond het netje in de korte hoek. De scheidsrechter vond het welletjes en floot de wedstrijd af.

Blauw Geel’38 kon zo in de race blijven voor een nacompetitieplek. Het nieuws uit Amsterdam dat Hercules daar met 0-4 heeft gewonnen zal misschien een smetje zijn. Maar de Veghelaren zullen blij zijn met de overwinning.

Voor Baronie wordt het nog spannend om nacompetitie te halen. Op dit moment staan zij een punt voor. Het onderlinge duel op 14 mei zal daarin veel doen beslissen. Veilig spelen lijkt ook een zware opgave. Dan moeten de Baronnen elf punten meer pakken dan JOS Watergraafsmeer.