REPORTAGE | Blauw Geel ’38 laat zich eerste helft verrassen maar herpakt zich in de tweede

Bekerpotje in Beverwijk. DEM, wat de laatste tijd niet goed in vorm is, ontving competitiegenoot Blauw Geel ’38, dat juist wel een goede flow te pakken heeft. Het favoriete Blauw Geel kwam uiteindelijk winnend uit de strijd en bereikte voor het eerst in de clubhistorie de tweede ronde van de KNVB Beker: 1-3.

DEM vloog uit de startblokken. Thom de Vries kreeg de eerste kans, maar Jordy Zielschot redde. DEM bleef drukken en kon een voorzet afleveren, maar voor Blauw Geel ’38 het geluk dat deze door niemand werd geraakt. De grootste kans van het eerste kwart was echter voor de bezoekers. Koen van der Zanden kon schieten na een bal van Ben van den Nieuwenhof, maar mikte net naast.

DEM bleef de overhand houden, en uiteindelijk was het De Vries die weer kon schieten maar deze inzet ging naast. Gurcuoglu kon ook weer afdrukken van afstand maar de keeper redde ditmaal. DEM bleef echter aanvallen en kreeg wat kansjes. Onder andere Kaya kon uithalen maar schoot naast. Iets daarvoor werd er ook nog een schot van de lijn gehaald.

Voorsprong voor de bezoekers, DEM antwoord snel

Toch werd er nog gejuicht voor rust. Van den Nieuwenhof kreeg de bal op links en maakte een actie. Zijn lage voorzet kwam uit bij Van der Zanden en die scoorde de 0-1. Totaal tegen de verhouding in, maar de Veghelaren stonden op voorsprong. DEM drukte door en kon ook scoren uit een scrimmage. De grensrechter zag er echter buitenspel in en zodoende ging het doelpunt niet door. Toch kon DEM de stand nog gelijk trekken. Blauw Geel had moeite om een bal weg te werken, en een schot vanaf de linkerkant door Nigel Daniëls vloog prachtig in de goal: 1-1.

De tweede helft kwam er een totaal ander Blauw Geel uit de kleedkamer. De bezoekers leken meer rust in hun spel te hebben en konden gelijk tot een kans komen. Linksback Jay van Boxtel kwam in het strafschopgebied en kon schieten, maar zijn inzet ging naast. Tien minuten later was het dan toch raak. Op den Camp schoot, maar Sven Verswijveren kon in eerste instantie redding brengen. Hij had de bal echter niet klem en de rebound kwam voor de voeten van Yassin Nasser, die dankbaar profiteerde: 1-2.

Blauw Geel doet opnieuw zaken

Het gaf de Veghelaren vleugels, want een minuut later stond van der Zanden 1 op 1 met de keeper, maar Verswijveren kon redding brengen. Toch liep Blauw Geel uit. Van Boxtel gaf vanaf links een voorzet en Van den Nieuwenhof nam de bal op de slof vanuit een volley. De bal vloog weer achter Verswijveren: 1-3 voor Blauw Geel en dat was gezien het nieuwe spelbeeld niet eens heel onterecht.

Van den Nieuwenhof stond ook aan de basis van de laatste goal. Zijn pass naar Van der Zanden was op maat en laatstgenoemde kon de 1-4 binnen schieten.

En zo eindigde een interessant bekerpotje in een overwinning voor Blauw Geel ’38. De Veghelaren zetten hiermee hun reeks van zeven opeenvolgende overwinningen door. De Brabanders komen voor het eerst in de geschiedenis ook in de koker voor de tweede ronde van de KNVB Beker. DEM kan dit weekend weer aan de bak. Zij kunnen zich op gaan maken voor een uitwedstrijd naar Limburg, tegen Groene Ster.