Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

UNA in het linkerrijtje na ruime inhaaloverwinning tegen TOGB

In een week vol bekergeweld en een trainerscarrousel met oververhitte motor werd er ook nog een competitiewedstrijd gespeeld in de Derde Divisie zondag. TOGB en UNA troffen elkaar op donderdagavond in Berkel en Rodenrijs. De wedstrijd stond eind augustus op het programma, maar werd verplaatst, omdat een oud-bestuurslid van de thuisclub één van de dodelijke slachtoffers was van het bizarre vrachtwagenongeval in Nieuw Beijerland. De bezoekers trokken aan het langste eind op sportpark Het Hoge Land, dankzij een klinkende 1-5 overwinning nestelde UNA zich in het linkerrijtje van de ranglijst.

De wedstrijd begon voor TOGB met een deja vu in het verkeerde doel. Waar de promovendus tegen Baronie al snel op voorsprong kwam en uiteindelijk met ruime cijfers won, kreeg de ploeg van trainer Mark Schuur tegen UNA het deksel op de neus. In de tweede minuut was het al raak, dankzij een goal van Youri Sijbers. Nog voor rust bouwden de Brabanders die voorsprong uit naar 0-3. Halverwege de eerste helft nam Juul Respen de 0-2 voor zijn rekening, kort voor rust stelde hij Brian Boogers in staat om de derde achter doelman Zwarteveld te krijgen.

Direct de definitieve genadeklap

Twee minuten na rust schoot Sten Senders UNA vanaf de penaltystip in veilige haven. TOGB probeerde nog wel om de stand een draaglijker aanzien te geven, maar verder dan één eretreffer – Guus Steerneman zag Petar Stoskovic zijn penalty stoppen, maar kon in de rebound wel scoren – kwam TOGB niet.

Het slotakkoord was voor de geel-zwarten uit Zeelst. Bij het sluiten van de markt bepaalde Thomas Horsten de eindstand op 1-5, waardoor UNA over TOGB sprong in de ranglijst en zitting nam in het linkerrijtje. Ondanks de nederlaag is TOGB daar ook nog te vinden. De Zuid-Hollanders sluiten het linkerrijtje op plek negen.