Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING DERDE DIVISIE ZONDAG | In dat opzicht een Super Sunday

Het is tijd voor speelronde 22 van de Derde Divisie Zondag. Over het algemeen vindt de aftrap doorgaans plaats op zaterdag, maar ditmaal worden alle negen potjes op zondag gespeeld. Met recht een Super Sunday dus!

Voor de strijd bovenin vindt het meest aantrekkelijke affiche in Noordwijkerhout plaats. Runner-up VVSB treft nummer vier Hercules. De paarsgelen zijn in bloedvorm en wonnen al tien wedstrijden op rij. Een nieuwe overwinning zou een evenaring van het clubrecord betekenen. In het voorjaar van 1999(!) stapte VVSB elfmaal op rij winnend van het veld, maar toen was de club nog tweedeklasser.

Leuk zo’n record, maar VVSB zal vanzelfsprekend vooral willen winnen om de druk op ADO ’20 te houden. En voor Hercules is een driepunter broodnodig om het gat met VVSB van negen punten te dichten. Eerder dit seizoen werd het op een doordeweekse avond in Utrecht tussen beide ploegen 2-2.

ADO ’20 pakte de winnende draad afgelopen zondag weer op met een 3-0-thuiszege op OJC Rosmalen. Ditmaal gaan de Heemskerkers op bezoek bij TOGB, dat met de huidige tiende plaats een verdienstelijk debuutseizoen draait in de Derde Divisie Zondag. ADO ’20 heeft vier punten marge op VVSB. Interessant: na het inhaalweekend treffen beide ploegen elkaar eind februari in Noord-Holland.

De draad weer oppikken?

Van de huidige top vier kwam alleen Blauw Geel ’38 nog niet aan bod. De Veghelaren zagen afgelopen weekend een ongekende serie van veertien duels zonder nederlaag ten einde komen. Blauw Geel ’38 verloor nipt (3-2) van UNA en zal de nasmaak daarvan willen wegpoetsen in de thuiswedstrijd tegen Groene Ster. De Limburgers verloren afgelopen weekend met dezelfde cijfers van VVSB: 2-3.

Voor Groene Ster zijn de punten ook welkom, nu de ploeg van Maurice Verbunt is gezakt naar de vijftiende plaats, met negentien punten uit twintig duels. Een puntje daaronder staat Baronie, wel met een duel meer gespeeld. De Bredanaars treffen in eigen huis UDI ’19, de rode lantaarndrager met tien punten.

UDI ’19 heeft nog wel een inhaalduel tegoed, qua verliespunten is Dongen de hekkensluiter. De geelhemden gingen afgelopen week ruim onderuit bij HSC ’21 (4-1) en treffen voor eigen publiek OJC Rosmalen.

Alle wedstrijden

Baronie – UDI ’19 (14:00)
GVV Unitas – Quick (14:00)
Gemert – UNA (14:00)
Dongen – OJC Rosmalen (14:00)
DEM – JOS/Watergraafsmeer (14:00)
VVSB – Hercules (14:00)
Blauw Geel ’38 – Groene Ster (14:00)
TOGB – ADO ’20 (14:00)
HSC ’21 – O.S.S. ’20 (14:30)