REPORTAGE | Blauw Geel’38 moeiteloos langs 10 man van Dongen

Midden oktober met een prima weer op een mooie herfstmiddag was het decor voor een Brabants onderonsje tussen Blauw Geel’38 en VV Dongen. Hekkensluiter Dongen stond onderaan met nog geen punt gewonnen. Opvallend; weinig reeksen die het zo lang volhouden. Blauw Geel’38 was beter in vorm. Met 12 gewonnen punten uit de laatste vier wedstrijden heeft het zich inmiddels genesteld in de grote subtop van vijf ploegen. Alleen ADO’20 steekt boven die subtop uit.

Blauw Geel’38 begon gecontroleerd maar vrij snel kwam er een kans voor Dongen. In de counter kwam Rijk Siemerink voor Nick Verbruggen, de invalkeeper van Blauw Geel’38. Zijn schot miste richting en vloog over de goal. Beide ploegen bleven afwachtend voetballen en uiteindelijk kwam Dave De Meij met een grote kans. Zijn schot ging net naast.

Niet veel later Ben van den Nieuwenhof met een schot maar dat werd een corner. Die corner leek in eerste instantie niet succesvol en dwaalde af. De bal kwam uiteindelijk toch nog bij de rappe buitenspeler en hij zorgde er voor dat Robin Voets de bal achter het standbeen binnen kon schieten. De thuisploeg kwam op een 1-0 voorsprong.

De toeschouwers op het Pr. W. Alexander Sportpark hoefden niet lang te wachten op de 2-0. Een voorzet van Jay van Boxtel belandde bij Koen van der Zanden die in een leeg doel kon intikken. Blauw Geel zat op rozen en kreeg wat later ook kansen om deze uit te breiden. Maar in een scrimmage ging de bal naast. De wedstrijd leek definitief in het slot vallen na een overtreding van Jan Jr Gerrits. Hij haalde Ymanuel Hurkmans onderuit en de scheidsrechter oordeelde het als buitensporig en toonde Gerrits de rode kaart. Voor rust nog 2 kansen voor de thuisploeg maar De Meij en Van der Zanden konden deze niet tot doelpunt verwerken.

De tweede helft was wat minder. Hurkmans kreeg de bal randje strafschopgebied maar schoot naast. Een kleine 10 minuten later wederom Hurkmans maar zijn kopbal ging naast. Koen van der Zanden had ook een kans. Zijn schot raakte de binnenkant van de paal. In de counter kwam Dongen voor het doel van Verbruggen, maar de goalie pakte de bal.

Dongen werd nog gevaarlijk maar hun schoten werden gepakt door Verbruggen en weggewerkt door Van Boxtel. Blauw Geel drong ook wat aan, maar eerst raakte Emre Gorcuoglu de bovenkant van de lat en wat later Lars Loermans die slechts de Dongense keeper vond. De rebound bij het laatste schot kwam nog bij Vince Duits maar hij verwachtte deze niet meer.

Blauw Geel won zo een gezapig potje maar pakte wel terecht de 3 punten. De Veghelaren hebben inmiddels 5 competitiewedstrijden op rij gewonnen en gaan vol vertrouwen naar Beverwijk waar ze donderdag RKVV DEM zullen treffen. Dongen ontvangt thuis VVV Venlo. Wat een mooi affiche is om een betere club uit de Keuken Kampioen Divisie te treffen,