REPORTAGE | Hercules wint duel der achtervolgers, HSC’21 blijft met kater achter

Op een zonovergoten sportpark Voordorp bonden Hercules en HSC’21 de strijd met elkaar aan in het duel der achtervolgers in de derde divisie zondag. Het waren de gasten die na 90 minuten met een kater achterbleven. De ploeg van trainer Daniel Nijhof had in de eerste helft nagelaten de thuisploeg meer pijn te doen. In de slotfase kregen de Haaksbergers de kans om de schade alsnog te herstellen maar routinier Cenk Uguz wist de bal vanaf 11 meter niet achter doelman Pepijn Vonk te krijgen.

Het waren de gasten uit Haaksbergen die de toon zetten in het eerste half uur van de wedstrijd. De groen-witte formatie wist het spel van Hercules te ontregelen en zelf dreigend te zijn in balbezit. In de 6e minuut van de wedstrijd was het al raak. Middenvelder Cenk Uguz schot met een geweldige knal in de kruising van net buiten het strafschopgebied zijn ploeg op voorsprong (0-1). Na 20 minuten raakte de wedstrijd wat meer in evenwicht. Kansen waren schaars deze middag en als die er al waren, waren deze er voor de gasten. Nog voor rust kwam Hercules goedkoop aan de gelijkmaker. HSC’21 gaf op knullige wijze een corner weg waaruit aanvoerder Nathan Bijl van dichtbij koppend de stand op gelijke hoogte bracht. Na de thee had Hercules de zaakjes wat beter voor elkaar. “Ik heb in de rust wat reparatiewerk moeten verrichten” waren de woorden van trainer René van der Kooij van Hercules na afloop. Zijn ploeg had de wedstrijd nu meer onder controle. Kansen waren echter schaars deze middag in Utrecht. In de 57e minuut leek topscorer Tim Waterink zijn ploeg op voorsprong te schieten. Na een lange sprint waarbij hij zijn directe tegenstander en keeper Bob Peterman zijn hielen liet zien, werd zijn poging op het laatste moment van de doellijn gehaald. Hercules bleef drukken om de goal te forceren. Uiteindelijk slaagde de ploeg daarin. Het was linksback Dirk Homoet die in de 75e minuut vanaf de achterlijn ploeggenoot Tim Pieters wist te vinden. Van dichtbij liet Pieters de 2-1 op het scorebord aantekenen.

HSC’21 verzamelde nog één keer alle krachten om toch een (verdiend) punt mee te nemen. De gelegenheid kreeg de ploeg van Daniel Nijhof ook. In de 80e minuut besloot scheidsrechter Thijs Dogterom om op advies van zijn assistent een strafschop te geven na een overtreding van Tim Pieters op spits Mohamed Iallouchen. Cenk Uguz pakte de verantwoordelijkheid en nam plaats achter de bal. Doelman Pepijn Vonk van Hercules bleef echter koel en wist de strafschop te keren. Diep in de blessuretijd was het invaller Mohammed Himich die de eindstand op 3-1 bepaalde. Spits Tim Waterink was niet zelfzuchtig en legde de bal keurig af op zijn ploeggenoot die zich deze kans niet liet ontnemen.

Door de overwinning op HSC’21 stijgt Hercules naar de tweede plaats op de ranglijst. Het gat met koploper ADO’20 is 10 punten. Woensdag wacht het bekertreffen met KKD ploeg NAC Breda. De ploeg van trainer René van der Kooij gaat woensdag niet als toerist beleven. Zijn ploeg wil er een echte wedstrijd van maken en zijn huid zo duur mogelijk verkopen.