Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Derde Divisie Zondag | Dongen daalt af, Groene Ster op pole position

Nadat vorige week voor UDI’19 degradatie een feit werd, was het deze week de beurt aan Dongen. De ploeg uit West-Brabant verloor thuis met 1-2 van Groene Ster. Door dit resultaat is degradatie onomkeerbaar voor Dongen. Na zeven jaar Derde Divisie zal de ploeg volgend te bewonderen zijn in de Vierde Divisie. Nieuwe trainer Marcel van der Sloot zal met een nieuwe groep het verloren gegane terrein weer terug moeten winnen.

Pole Position

De strijd in de derde periode is er na de uitslagen van deze speelronde alleen maar interessanter op geworden. Quick H. leek een veilige voorsprong te hebben op de naaste achtervolgers. Een dure nederlaag tegen concurrent OJC Rosmalen doet de zaak volledig kantelen. Door de winst van Groene Ster op Dongen ligt de ploeg van Maurice Verbunt nu op pole position om volgende week de periodetitel in de wacht te slepen. Quick H. en OJC Rosmalen zit met 1 punt minder in de wachtkamer en moeten hopen op een misstap van Groene Ster

Afscheid

Veel wedstrijden op zondag stonden in het teken van afscheid nemen. Spelers en trainers die vertrekken of stoppen werden uitgezwaaid. In Berkel en Rodenrijs kreeg scheidend trainer Mark Schuur wel een heel mooi afscheidscadeau van zijn ploeg. TOGB stuurde JOS/Watergraafsmeer maar liefst met een 6-1 nederlaag terug naar de hoofdstad. JOS/Watergraafsmeer Kan de nacompetitie niet meer ontlopen. De ploeg heeft een achterstand van drie punten op O.S.S.’20, maar een veel slechter doelsaldo. De ploeg van trainer Cor ten Bosch kan zich dus gaan opmaken voor de nacompetitie met de vierde divisionisten. 

Afscheid werd er ook genomen in Gemert. Maar liefst vijf spelers werden uitgezwaaid. Wel op gepaste wijze. Na rust werd een 0-2 achterstand tegen DEM omgebogen naar een 3-2 overwinning. DEM liet daarmee pijnlijke punten liggen in de strijd om de derde periode. Baronie lijkt zich in vorm te spelen voor de nacompetitie. Na de overwinning van vorige week tegen Dongen was het ditmaal Unitas wat aan de zegekar werd gebonden (4-1)

Uitslagen:

ADO’20 – UDI’19 3-1
v.v. Baronie – GVV Unitas 4-1
Blauw Geel’38 – HSC’21 0-2
v.v. Gemert – DEM 3-2
OJC Rosmalen – HV&CV Quick 2-1
TOGB – JOS/Watergraafsmeer 6-1
USV Hercules – UNA 1-0
VVSB – O.S.S.’20 3-1
v.v. Dongen – Groene Ster 1-2