REPORTAGE | Quick H lijdt dure nederlaag in Rosmalen

Op sportpark De Groote Wielen in Rosmalen stonden zondag twee ploegen tegenover elkaar die beiden nog belangen hadden. Quick H. was de grootste kanshebber voor het winnen van de derde periode. OJC Rosmalen zat op het vinkentouw en kon bij winst op gelijke hoogte komen met de Hofstad bewoners. Het werd, met name in de eerste helft, een open wedstrijd met kansen aan beiden kanten. Het was uiteindelijk OJC Rosmalen dat aan het langste eind trok en zo de strijd om derde periodetitel weer helemaal opengooide.

Slordig

De openingsfase gaf direct aan dat deze wedstrijd niet saai zou worden. Beiden ploegen zochten de aanval. Binnen tien minuten kregen de bezoekers via Mo Oukhattou en Rachid Bouyaouzan twee dotten van kansen die niet verzilverd werden. Toch was het Quick wat na een klein kwartier de score opende. Vanaf de rand van de 16 meter was het Mo Oukhattou die knap zijn tegenstander uitkapte. Met een prachtig krul deponeerde hij de bal vervolgens in de verre hoek achter doelman Luuk Vogels.

Lang kon Quick niet van de voorsprong genieten. Drie minuten na de openingstreffer was het alweer gelijk. Het was centrale verdediger Daan van Tooren die een bij de eerste paal doorgekopte corner bij de tweede paal van dichtbij in kon tikken. Na de gelijkmaker werd het spel slordig van beide kanten. Zowel Quick als OJC waren onrustig aan de bal en maakte veel verkeerde keuzes.

Topscorer

Nog voor de thee kwam de eindstand al op het scorebord. Na balverlies op het middenveld van Bouyaouzan werd topscorer Dennis Knuiman diep gestuurd. In de één tegen één situatie tegen keeper Patrick Zunderdorp maakt Knuiman geen fout (2-1). Na de thee was hoofdzakelijk Quick wat het spel dicteerde. De ploeg had een veldoverwicht zonder tot echte grote kansen te komen. Tot aan de zestien meter zag het spel van de Hagenaars er goed uit maar in de eindfase stokte het. In de slotfase kreeg OJC nog de beste kansen maar verzuimde het de wedstrijd definitief in het slot te gooien.

Topscorer Dennis Knuiman kreeg in de slotfase in zijn laatste thuiswedstrijd geen publiekswissel. De naar IJsselmeervogels vertrekkende spits bleef 90+ minuten op het veld staan. Zijn trainer Willem Leushuis zei daar na afloop het volgende over. “Dennis wil de 30 goals halen en dat had zomaar gekund in de slotfase. Ik weet zeker dat hij niet blij was geweest als ik hem er in de slotfase vanaf had gehaald”.

Onnodig

Trainer Paul van der Zwaan was na afloop teleurgesteld. “Wij hebben vandaag onnodig dure punten laten liggen. Wij hebben niet het niveau wat wij de afgelopen weken wel haalde. Door deze nederlaag kijken wij nu opeens tegen een achterstand aan in de periode, terwijl wij zo’n mooie voorsprong hadden”.

Volgende week valt de beslissing in de derde periode wanneer de nu grootste kanshebber Groene Ster het thuis opneemt tegen Hercules. Quick en OJC beide met één punt minder dan de Limburgers zitten in de wachtkamer.