Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING DERDE DIVISIE ZONDAG | We gaan weer ballen

Na een kleine maand worden de velden weer getrotseerd voor het grote werk. De plaatsen zijn bekend, de grote inhaalrace op ADO’20 is begonnen. Aan de onderkant probeert Dongen ook een inhaalrace in te zetten om op z’n minst nog nacompetitie te halen. Niet alleen Dongen overigens, UDI’19 probeert die dans ook te ontspringen. Het wordt dus een mooi half jaartje om deze races te volgen.

Niet iedereen start dit weekeinde. In Den Haag stond vorige week een duel op het programma tussen twee clubs die in de tweede ronde van de KNVB Beker speelden: Quick ontvangt Blauw Geel ’38. De Haantjes waren gastheer van De Graafschap en gingen met 1-4 ten onder.

De Veghelaren ontvingen FC Utrecht en verloren met 1-3. Quick won nog geen enkele wedstrijd op het eigen sportpark. Blauw Geel ’38 doet volop mee in de strijd om de tweede periode. Voor de wedstrijd tegen FC Utrecht was de formatie van Niels van Casteren veertien duels op rij ongeslagen.

Slechts één Brabantse derby op het programma deze week en dat is de wedstrijd tussen OSS ’20 en Baronie. Voor de bezoekers zal het een zware tweede seizoenshelft worden. De Bredase promovendus staat momenteel op een plaats die hen aan het einde van het seizoen zou veroordelen tot de nacompetitie.

De wedstrijd Hercules – ADO ’20 roept herinneringen op aan de laatste speelronde van afgelopen seizoen. Toen begon de thuisploeg als koploper aan Super Sunday, maar kwam het niet verder dan een 3-3 gelijkspel, waardoor OFC er met het kampioenschap vandoor ging. De bezoekers waren vrijwel de gehele eerste seizoenshelft ongenaakbaar, maar verloren de laatste wedstrijd van 2022 in eigen huis van Groene Ster.

Op Sportpark Parkzicht ontvangt UDI ’19 de runner-up van de competitie: VVSB. De Noordwijkerhouters zijn de grootste concurrent van ADO ’20, maar staan nog wel zeven punten achter. Voor de winter werd er met 2-1 gewonnen van Quick.

Het volledige programma

OSS ’20 – Baronie
UDI ’19 – VVSB
Hercules – ADO’20
RKVV DEM – Dongen
Quick – Blauw Geel ’38
JOS Watergraafsmeer – Gemert
UNA – TOGB
HSC ’21 – Unitas
Groene Ster – OJC ROSMALEN