Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING DERDE DIVISIE ZONDAG | Ogen op de onderkant van de ranglijst

In speelronde 29 in de Derde Divisie Zondag zijn de ogen voornamelijk gericht op de onderkant van de ranglijst. In zowel Heerlenheide als Uden zal de spanning er vol op staan. Bij zowel Groene Ster – JOS/Watergraafsmeer als UDI’19 – Dongen is een overwinning het enige wat telt voor de thuisclubs.

Met nog zes wedstrijden te gaan dit seizoen zullen alle ploegen hun kaarten op tafel moeten gooien. De clichés vlogen ons de laatste weken om de oren:
– ,,Wij kijken van wedstrijd naar wedstrijd.”
– ,,Er zijn geen slechte ploegen in deze afdeling.”
– ,,Wij moeten iedere week meer dan 100% zijn om onze wedstrijden te winnen.”

Met het einde in zicht komt daar ook nog eens de druk bij van “het moeten”, wat een nieuwe dimensie gaat geven.


Verlammend
Voor Groene Ster en UDI’19 is het moeten aanstaande zondag al van toepassing. In het mooie Limburg zal Groene Ster moeten winnen van JOS/Watergraafsmeer om niet de aansluiting te verliezen met de veilige plekken. JOS/Watergraafsmeer is daarbij ook nog eens een directe concurrent voor deze plek. Er zal de ploeg van trainer Maurice Verbunt alles aan gelegen zijn om na twee nederlagen en twee gelijke spelen weer eens drie punten aan het totaal toe te voegen.

Ook in Uden zal de spanning er vol op staan. Hopelijk werkt dit niet verlammend voor UDI’19 in de wedstrijd tegen hekkensluiter v.v. Dongen. Beide ploegen staan op dit moment op een rechtstreekste degradatieplaats. Het gat naar de eerste nacompetitie plek, ingenomen door Baronie, bedraagt voor UDI’19 vijf punten en voor Dongen zeven punten. Bij winst van Dongen doet deze ploeg de rode lantaarn over aan UDI’19 en zal het voor het eerst dit seizoen de laatste plaats verlaten.

Kemphanen

De beide kemphanen om de titel ADO ’20 en VVSB spelen beide een thuiswedstrijd. VVSB thuis tegen Baronie, wat normaal gesproken geen probleem zou moeten opleveren voor de paars-gelen. Echter, de motor in Noordwijkerhout sputtert een beetje de laatste weken. De ploeg van Wilfred van Leeuwen lijkt de flow waarin het eerder dit seizoen zat een beetje kwijt.

Koploper ADO’20 heeft misschien wel de wat moeilijkere wedstrijd van de twee. In Heemskerk komt het onvoorspelbare HSC’21 op bezoek. In de heenwedstrijd werd het maar liefst 1-4 voor ADO’20. Een score waarvoor de ploeg van Daniel Nijhof ongetwijfeld revanche voor wil nemen. Daarnaast, zal als HSC’21 nog een rol van betekenis wil gaan spelen in de 3e periode moeten winnen om aansluiting te houden met Quick en TOGB.

Zaterdag 15 april

18:00 uur TOGB – GVV Unitas

Zondag 16 april

14:00 uur ADO’20 – HSC’21

14:00 uur OJC Rosmalen – DEM

14:00 uur UDI’19 – v.v. Dongen

14:00 uur Hercules – O.S.S.’20

14:00 uur VVSB – Baronie

14:00 uur Blauw Geel’38 – Gemert

14:30 uur Groene Ster – JOS W.

14:30 uur UNA – Quick H.