Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

REPORTAGE | Bonuspunt voor koploper Gemert na doelpuntloze remise bij OSS’20

Bij Gemert hoorde je ze niet klagen na afloop van de altijd lastige uitwedstrijd in Oss tegen OSS’20. Integendeel zelfs. Na drie nederlagen op rij werd er eindelijk weer eens puntenwinst geboekt. Weliswaar was er geen driepunter weggelegd voor de ploeg van trainer Reinald Boeren maar het gelijke spel in Oss bij OSS’20 was er toch wel één om blij van te worden.

Dat had in de eerste plaats te maken met het resultaat in Veldhoven, waar UNA runner-up OFC met een 1-0 nederlaag richting Oostzaan stuurde waardoor Gemert de voorsprong kon vergroten naar 3 punten. Daarbij gerekend dat het doelsaldo ook nog stukken beter is mag gesteld worden dat de nabije toekomst er rooskleurig uitziet.

Stefan Tielemans de reddende engel voor Gemert

Belangrijkste was dat Gemert na de thee ”ballen” had getoond; dit in tegenstelling tot de eerste 45 minuten waarin OSS’20 heer en meester was, al had niemand vreemd opgekeken wanneer Gemert heel brutaal na 4 minuten de leiding had genomen toen Ralf Kemper samen met Dylan van Diepen een foutje in de defensie van de thuisclub net niet wist af te straffen.

Dat was ook nagenoeg het enige wapenfeit van de koploper, die in deze eerste helft ook nog uitbreiding van de ziekenboeg kreeg toen Erik van Loon geblesseerd naar de kant moest.

De enige die in deze fase het hoofd koel hield was doelman Stefan Tielemans die verschillende keren handelend op moest treden en uitgroeide naar grote vorm deze middag.

Zo vond clubtopscoorder Tim Waterink Tielemans verschillende malen op zijn weg; een vrije trap van Bob Zonneberg belandde in de handen van de Gemert-sluitpost terwijl ook een corner van Joep van der Velden (een van de betere OSS-spelers deze middag) met een uiterste reflex tot corner werd verwerkt. Gemert keek ernaar en kon er amper iets tegenover stellen.

Spits Ralf Kemper (dit seizoen al goed voor 24 doelpunten) kreeg nauwelijks aanvoer terwijl de robuuste achterhoede van OSS’20 Dylan van Diepen goed in bedwang wist te houden.

Na de thee een gelijkere strijd, waarbij Gemert karakter toonde. Men kreeg weer enigszins vertrouwen en geloof in eigen kunnen, werkte keihard en liet zien dat men de strijd wel aan wilde gaan. Dat kon ook Boeren beamen: ,,Vergeet niet dat we drie keer achtereen een nederlaag hebben moeten incasseren en dat betekent wel dat we mentale tikjes hebben opgelopen. Dat we dan angstvallig die 0-0 willen vasthouden is begrijpelijk. Dat verlies van OFC bij UNA geeft ons ongetwijfeld een boost voor de komende twee thuiswedstrijden. Ik moet terecht vandaag grote complimenten aan mijn team geven;  ook lekker dat we eindelijk weer eens de 0 hebben kunnen vasthouden.”

Dat OSS’20 in de laatste 10 minuten er nog van alles aan deed om de 3 punten in eigen huis te houden en daarmee de kleine kans op nacompetitie te behouden was vanzelfsprekend.

,,We missen in veel wedstrijden de scherpte en zijn te statisch.”

Bertran Kreekels werd er nog niet wanhopig van na afloop:
“Dat is nu al voor de zoveelste keer dat we op identieke wijze onszelf te kort doen: veel sterker zijn dan de tegenstander en dat niet uit kunnen drukken in doelpunten. We missen de scherpte en de juiste bezetting voor de goal. Het is allemaal net te statisch. Bij rust had de strijd al beslist moeten zijn en hadden we met 2-0 voor moeten staan ”.

Einde seizoen dankzij deze 0-0?

,,Ik denk het wel in alle eerlijkheid. Bij het behalen van de volle winst hadden we nog wel perspectief gezien maar nu wordt het wel erg lastig. Gewoon de competitie uitspelen, uithuilen en volgend seizoen opnieuw beginnen”.

Jammer dat we de vele kansen onbenut laten…

Dat volgende seizoen gaat Joep van der Velden niet meer meemaken. Althans niet op sportpark De Rusheuvel bij OSS’20. Hij verruilt de Derde Divisionist voor (voorlopig) een hoofdklasser.

Samen met zijn ‘maatje’ Lex van Dijk gaat hij spelen in het rood-zwart van OJC Rosmalen. De man die deze middag ongetwijfeld de meeste meters maakte bij OSS’20 was een van de betere spelers. Vele aanvallen van OSS’20 begonnen ook bij hem deze middag.

“Ik baal natuurlijk verschrikkelijk van de vele kansen die onbenut bleven. Als we doeltreffender zijn in de eerste 45 minuten is het halverwege al een gespeelde wedstrijden doen we ook nog mee om de prijzen”.