REPORTAGE | De Treffers koploper na buitengewoon vermakelijk topduel tegen Quick Boys

Op basis van de ranglijst mocht je voorafgaand aan de wedstrijd tussen De Treffers en Quick Boys concluderen dat de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd zijn. Het grote verschil tussen de twee: De Treffers doet het tegen directe concurrenten beter dan Quick Boys. Vorige week verloren de Katwijkers met 1-3 van AFC, maar tegen De Treffers liet de ploeg van Edwin Grünholz een ander gezicht zien. Hiermee won het niet, maar het leverde een buitengewoon vermakelijke wedstrijd op.

Van de ploegen uit de huidige top zes van de Tweede Divisie had De Treffers alleen Quick Boys nog te gaan, en andersom. Het ging de Groesbekers in deze onderlinge confrontaties wat beter af: van AFC en HHC Hardenberg werd gewonnen en de ontmoeting met VV Katwijk leverde een punt op. Quick Boys won daarentegen alleen van Rijnsburgse Boys en kan verder geen vuist maken tegen de top zes. Tegen De Treffers zou daar verandering in komen.

Dreigend Quick Boys

De ploeg van Edwin Grünholz speelde namelijk op een andere wijze dan tegen AFC en deed dat niet onverdienstelijk. Ondanks dat de eerste doelpogingen voor de thuisploeg waren, was het Quick Boys dat in de eerste helft voor de meeste dreiging zorgde. Ivailo Staal raakte na een klein kwartier spelen de onderkant van de lat en zag de bal vervolgens op de lijn stuiteren, waarna deze werd opgeruimd. Twee minuten later liet Danny van den Meiracker zien nog atletisch genoeg te zijn om er een omhaal uit te persen. De inzet was spectaculair, maar leverde geen doelpunt op.

Vlak voor rust liet Van den Meiracker zich weer zien voor het doel van Niels Kornelis. De doelverdediger tikte een kopbal van de spits op fraaie wijze uit de hoek en zorgde er zo voor dat beide ploegen doelpuntloos naar de kleedkamer zouden gaan. Na een vermakelijke eerste helft kon de conclusie worden getrokken dat Quick Boys tegen De Treffers wél een vuist had om mee te slaan. In de tweede helft zou dat wedstrijdbeeld echter wat veranderen, mede dankzij een dubbele wissel van de thuisploeg bij rust.

Gemiste strafschop en openingstreffer

De dreiging die Quick Boys voor rust liet zien, zou in het tweede bedrijf door De Treffers gecreëerd worden. Het leverde de thuisploeg zes minuten na rust een strafschop op, na een overtreding op Gavin Vlijter. Het was vanzelfsprekend dat Jordy Thomassen de strafschop zou gaan nemen, maar wat minder vanzelfsprekend was, is dat hij hard over het doel van Paul van der Helm heen schoot. Lang hoefden de thuissupporters hier niet van te balen: twee minuten later werd de 1-0 gescoord door Vlijter.

Via Thomassen en Brian Campman kreeg De Treffers kansen om de score uit te bouwen, maar de ploeg van Leeroy Echteld liet deze mogelijkheden onbenut. Quick Boys zette een slotoffensief in en kwam via El Kachati bijna op gelijke hoogte, maar de topscorer van de Tweede Divisie stuitte op doelman Kornelis. In de counter gooide De Treffers in het slot. Invaller Kevin Toppenberg profiteerde van slordig balverlies van Staal en schoot de 2-0 tegen de touwen in de laatste minuut van de wedstrijd.

Spectaculaire blessuretijd

Daarmee was de wedstrijd lang niet afgelopen. Coen Maertzdorf trof in de blessuretijd nog het aluminium en in de tegenaanval lag de bal aan de andere kant in het net. Na de 2-1 van El Kachati, zijn veertiende van het seizoen, liepen de gemoederen hoog op. Jan Willem Kamp en Van den Meiracker wilden de bal snel meenemen naar de middenstip, maar Kornelis hield de bal bij zich. Dit zorgde voor de nodige consternatie, met als gevolg dat beide banken het veld in kwamen gerend. Wat het meest opviel aan dit opstootje, is dat scheidsrechter Thom Winkel zijn kaarten op zak hield.

Het gebeurt niet vaak dat een kraker de hoge verwachtingen ook daadwerkelijk nakomt, maar het duel tussen De Treffers en Quick Boys was hier zeker een uitzondering op. Alles wat de Tweede Divisie zo mooi maakt, kwam in dit buitengewoon vermakelijke duel naar voren. Dat het een avondwedstrijd was, zorgde er alleen maar voor dat de magie versterkt werd. De Treffers werd de grote winnaar van de avond. Niet alleen vanwege de drie punten, maar meer vanwege de koppositie die het daarmee heeft veroverd.