REPORTAGE | DOVO boekt overtuigende zege op VVOG en lijkt klaar voor de nacompetitie

Alles was deze zaterdag anders in de tweestrijd tussen DOVO en VVOG in vergelijking met de eerdere confrontatie tussen de twee teams in Harderwijk. Destijds een temperatuur van ruim onder de nul graden en nu een heerlijk zonnetje die er voor zorgde dat de twintig graden behaald werd. Niet alleen de omstandigheden waren anders, ook het resultaat. VVOG won in eigen huis nog met 4-1, maar nu had het geen schijn van kans tegen een zeer sterk spelend DOVO dat met 5-1 overduidelijk de betere van de twee was en dus een einde maakte aan de reeks van drie nederlagen op rij.

Tegenslag voor VVOG
De inzet was voor aanvang van de wedstrijd overduidelijk, voor DOVO was het resultaat niet meer van belang en dat was allemaal anders voor de tegenstander uit Harderwijk. in de strijd om degradatie te voorkomen was ieder punt welkom voor VVOG. De eerste opwinding op en langs het veld was er al in de zesde minuut, Jeffrey Snijders ging neer net binnen het strafschopgebied van de tegenstander waarop alles wat VVOG was riep en hoopte op een strafschop. Deze werd echter niet toegekend waardoor de stand nog even op 0-0 bleef staan. Enkele minuten later wist Kian Visser goed door te zetten waardoor hij in een één tegen één situatie kwam met doelman Manuel Hoogewoning. Laatstgenoemde kwam toen nog als winnaar uit de strijd, maar een minuut later was het toch raak. Een mooie dieptepass van Anil Mercan kwam uit bij Chisom Leonard Johnson die de bal vervolgens in de verre hoek binnen wist te schieten (1-0).

DOVO slaat hard toe
Na de openingstreffer van DOVO was de tegenstander duidelijk even de weg kwijt. Dit resulteerde onder andere in een fraaie kans voor Kian Visser die de bal echter naast het doel schoot. Het was dan ook niet verrassend te noemen dat de thuisploeg verder uit kon lopen. Na 34 minuten voetbal stond er al een tussenstand van 3-0 op het scorebord. Eerst was het Timo Pluk die met een schot vanaf de rechterzijde van het strafschopgebied Hoogewoning kansloos liet en even daarna scoorde Guido van Dijk. Nog voor de pauze greep trainer Jan Vlap van VVOG in door Jeffrey Snijders en Lammert Roossien naar de kant te halen voor Job Hoogendoorn en Milan Holstege.

Weinig spanning
Bij de start van de tweede helft was het duidelijk dat VVOG meer druk ging zetten op de defensie van DOVO. Dit kwam de ploeg uit Veenendaal niet slecht uit, met een ruime voorsprong kon het loeren op de counter. Als VVOG nog dacht dat er iets te halen was op het Panhuis werd die gedachte gewist toen Chisom Leonard Johnson met een fraaie goal in de 54ste minuut, een trap van net buiten het strafschopgebied, de 4-0 aan liet tekenen. Vier minuten later was er toch weer een klein lichtpuntje voor VVOG toen Mats Zwart een grote fout in de defensie van VVOG af wist te straffen (4-1).

Meerdere kansen
Wat na de aansluitingstreffer volgde was een leuke fase waarin er over en weer mogelijkheden waren voor beiden teams om tot scoren te komen. Dit zonder dat ik het gevoel had dat VVOG nog echt een kans zou hebben op een goed resultaat. De laatste treffer van de middag kwam op naam van Yannick Zeeman, die scoorde op aangeven van Max den Boer (5-1). DOVO lijkt klaar voor de nacompetitie en gezien de eerdere resultaten moet VVOG echt beter kunnen dan het zaterdagmiddag op het Panhuis liet zien. Vooral de vroege tegentreffer kwam men niet meer te boven. Ondanks de nederlaag blijft VVOG vijftiende en heeft men nog altijd een kans om zich te handhaven.

Foto’s: Jeroen van den Berg