REPORTAGE | Katwijk ook na winst tegen Kozakken Boys tussen hoop en vrees

De spanning in de Tweede Divisie is voelbaar op sportpark De Krom. Zo erg zelfs dat de, doorgaans gezellige en uitbundige, Derde Helft maar niet op gang wilde komen. Katwijk was een behoorlijke tijd virtueel koploper, maar omdat de concurrenten AFC en Rijnsburgse Boys in de slotfase toch wisten te winnen, bleef de situatie na speelronde 31, zoals die vooraf ook was. En leven de Krombewoners ook na de 1-0 overwinning tegen Kozakken Boys tussen hoop en vrees.

Die hoop en vrees meldden zich pas na rust op sportpark De Krom. Tot aan de thee hadden de oranjehemden de zaakjes prima op orde. Het enige wat achterbleef was de score. Katwijk liet in het eerste bedrijf zien dat het zich nog absoluut niet kansloos achtte voor het kampioenschap en pakte Kozakken Boys vanaf het eerste fluitsignaal bij de strot.

Het thuispubliek moest echter een klein half uur wachten voordat hun favorieten op voorsprong wisten te komen. Na een afgeslagen aanval van de bezoekers kon Paul Kok opstomen over de linkerkant en bleek de verdediger ook nog eens een heuse Doesburg-shuffle (bekend geworden dankzij oud-Feyenoorder Paul Bosvelt) in de benen te hebben. Uit de voorzet die volgde, frommelde Achmed el Azzouti de bal achter doelman Bryan Janssen en zette hij de 1-0 op de borden.

Omdat Tim Freriks, Bart Sinteur, Rick van der Meer en Des Kunst (twee keer) geen klinkende munt wisten te slaan uit kansen en mogelijkheden zochten beide ploegen met de minimale marge in het voordeel van Katwijk de kleedkamers op.

Kort na de thee was el Azzouti dicht bij zijn tweede goal van de middag, maar zijn kopbal verdween net naast het doel van Janssen. Na dat moment zakte het spelniveau van beide kanten naar een zeer matig niveau. Katwijk wilde wel, maar kwam lange tijd niet tot kansen. Naarmate de tijd vorderde roken de bezoekers wel steeds meer kansen, maar de Werkendammers werden pas echt gevaarlijk in blessuretijd.

Kort nadat invaller Mukhtar Suleiman de lat boven doelman Janssen had geteisterd, kon Jean Paul van Leeuwen zich aan de andere kant onderscheiden met een belangrijke redding en bleven de drie punten op De Krom.

Omdat op de sportparken Middelmors en Goed Genoeg dezelfde eindstand op het bord stond, blijft de situatie bovenin exact zoals die was. En leeft Katwijk, ondanks de 1-0 overwinning, nog steeds tussen hoop en vrees.