REPORTAGE | Wesley Goeman maakt het verschil bij Ter Leede – ASWH

Het was niet eens alleen de belangrijke goal die Wesley Goeman na 80 minuten op het scorebord wist te zetten. Het was vooral ook het effect dat zijn inbrengen na een uur voetbal teweeg bracht in het team van Ter Leede. Hij had nog geen 100 meter op het veld afgelegd of de eerste twee teamgenoten kregen de wind van voren. Goeman bracht met zijn inbreng het onverzettelijke, wat er in het eerste uur bij te veel spelers van Ter Leede aan had ontbroken, alsnog in het team.

Niek Oosterlee posteerde, net als een week eerder tegen VVOG, noodgedwongen rechtsback Dirk Hoekstra in de spits. Het is de positie bij de Sassenheimers waar een vloek op rust. Na een half uur wijzigde Oosterlee de situatie met de inbreng van Julian van der Kwaak. Ook geen spits, maar wel weer een ander type voetballer. Hoekstra dus weer naar achteren en Wooter naar de kant.

Kansen ASWH

ASWH nam het geschuif van de thuisploeg ter kennisgeving aan en deed zelf waarvoor het naar De Roodemolen was afgereisd. Het team van Sjoerd van der Waal speelde voor rust zomaar zes grote kansen bij elkaar, terwijl Ter Leede niet verder kwam dan een vrije trap van Steven Wajer die zonder moeite kon worden gevangen door doelman Jomar Gomes.

Aan de overkant had Mark de Vries het beduidend drukker. Zo dook Hugo Botermans vrij voor hem op na een rush van Mohamed El Kharbachi over de rechterflank. De Vries lag voldoende dwars om de 0-1 te voorkomen. Samuel van der Velden probeerde het vervolgens met enkele afstandsschoten maar kon de Vries daarmee niet verontrusten. Ook Joshua Adney kwam twee maal levensgevaarlijk via de linkerflank door. Eenmaal schoot hij net over, de tweede keer voorlangs. En dan was er nogmaals Kharbachi die tot bij de Vries soleerde, maar de doelman andermaal baas over de situatie zag zijn.

Kansen waren er dus voldoende voor de bezoekers, doelpunten bleven echter uit in de eerste helft. De acteurs zochten doelpuntloos de thee op.

Goeman brengt gif

Het eerste kwartier na de pauze kroop Ter Leede wat meer uit haar schulp. En het werd zelfs nog meer dan dat, toen Niek Oosterlee Mike van den Steenhoven en Wesley Goeman inbracht. Er kwam meer gif in het team. En ineens ook ging Ter Leede het doel van Gomes serieus onder vuur nemen.

De eerste poging kwam van Ziad Ouled Haj M’hand. Gomes kon nog redden. Ook Bart van der Weijden en Julian van der Kwaak deden een poging. Het was nog niet zo dat dit kansen waren van het kaliber dat de Ambachters voor de pauze kregen, maar het gaf wel aan dat Ter Leede het overwicht dat ASWH lang had, maar niet uitbuitte, had overgenomen.

Belangrijke punten

De laatste kans op 0-1 kwam voort uit een knappe solo van Joshua Adney, die andermaal Mark de Vries knap zag ingrijpen. Vijf minuten later lag de gehele wedstrijd op zijn kop. Een voorzet van de rechterkant werd op maat teruggelegd op Wesley Goeman en die haalde snoeihard uit. De bal eindigde kruislings  in de linker benedenhoek achter Gomes.

ASWH had niet meer de kracht voor een slotoffensief en de 1-0 werd door Ter Leede zonder problemen over de eindstreep getrokken. In deze door scheidsrechter Willem Kuijntjes uitstekend geleide wedstrijd kreeg ASWH de meeste kansen, maar zorgde Wesley Goeman ervoor dat de drie hele belangrijke punten voor Ter Leede waren.