REPORTAGE | DOVO ook te sterk voor Harkemase Boys

Zaterdagmiddag pakte DOVO, aan de rode zijde van het Panhuis, voor de tweede keer op rij de volle winst in de competitie. Nu was de ploeg van trainer/coach Florian Wolf duidelijk te sterk voor Harkemase Boys (3-1) dat nog wacht op het eerste punt van het seizoen.

DOVO kwam goed uit de startblokken op de dag dat het sportpark in het teken stond van de jaarlijkse open dag. De eerste gevaarlijke aanval, na vijf minuten spelen, werd ingeleid door Hicham Haouat. Zijn individuele actie bracht de bal naar Oktay Öztürk die vanaf de rand van het zestienmetergebied had uithaalde. De bal ging echter recht op doelman Erick Jansema af waardoor er nog niet gejuicht kon worden door de thuisploeg. Vijf minuten later was het welk raak. Linksback Nick de Bondt was naar de rechterzijde van het veld uitgeweken en gaf de voorzet, na een kort genomen corner, in de richting van Haouat. Die kopte de bal vervolgens fraai binnen via de binnenkant van de paal en liet Jansema kansloos (1-0).

Na de openingstreffer werd er meer druk gezet door Harkemase Boys, maar daar werd de defensie van DOVO niet onrustig van. Het gaf weinig tot niets weg en als het al gevaarlijk werd ontbrak voorin bij Harkema net dat beetje scherpte of het geluk dat nodig is om een voorzet om te zetten in een echte mogelijkheid. Net voor de pauze kregen de gasten een mentale tik te verwerken, toen DOVO weer het net liet bollen achter doelman Jansema. Een goed genomen hoekschop stelde Lars Rebergen in staat om de 2-0 binnen te koppen. Een kopie van het eerste doelpunt waarbij ook de toegekende hoekschop kort genomen werd.

In de pauze greep Harkemase Boys-trainer Wim Bakering in en bracht Slort voor Margaritha en Prinsen voor Postma. De uitspelende ploeg speelde met wat meer overtuiging en het kon vooral vanaf de linkerzijde waar Slort speelde gevaarlijk worden met enkele fraaie voorzetten. DOVO werd iets naar achteren geduwd, maar de ploeg uit Veenendaal loerde nadrukkelijk op de counter en dat leverde na 57 minuten spelen de derde treffer op van de middag. Guido van Dijk was de verdediging van Harkemase Boys te slim af en punterde daarna de bal door de benen heen van doelman Jansema (3-0).

De wedstrijd leek op dat moment beslist te zijn en zeker toen Harkemase Boys ontsnapte aan de 4-0, maar de ploeg uit Friesland wist alsnog de motivatie te vinden om te strijden voor een goed resultaat. Tien minuten voor het einde van de officiële speeltijd beloonde Jari Slort zijn goede invalbeurt met een treffer (3-1). De bal kwam voor zijn voeten en met een volley wist hij doelman Vrolijk te passeren. DOVO kwam vervolgens echt onder druk te staan en er waren nog wat mogelijkheden voor Harkemase Boys. De scheidsrechter floot echter af met een eindstand van 3-1.

DOVO pakte terecht de drie punten tegen Harkemase Boys. De ploeg uit Veenendaal heeft de uitstekende serie van vorig seizoen een uitstekend vervolg weten te geven. Kijkend naar de basis van deze wedstrijd en de sterk bezette reservebank mag van DOVO verwacht worden dat ze zeker niet meer in de situatie terecht zullen komen zoals het voorgaande seizoen. Het linker rijtje moet mogelijk zijn waarbij stiekem nog iets verder naar boven gekeken mag worden.