REPORTAGE | G.V.V.V. een maatje te groot voor dapper strijdend HSC’21

G.V.V.V. heeft zich op een goed bezet Panhuis weten te plaatsen voor de finale van de nacompetitie door een zege op HSC’21 (3-1). Zaterdag had de ploeg uit Veenendaal beduidend minder moeite met de tegenstander dan in de uitwedstrijd en van echte spanning wie zich zou plaatsen voor de eindstrijd was zaterdagavond dan ook geen sprake.

Leuk begin
Na de 1-3 zege van G.V.V.V. in Haaksbergen moest HSC’21 op jacht naar doelpunten en dat deed het dan ook direct in de beginfase van de wedstrijd. In de eerste minuut was er al gevaar voor het doel van de tegenstander, maar Oostinjen kan de bal opruimen en daarmee het gevaar afwenden. In de eerste vijf minuten gebeurde er veel op het veld en vooral in de beiden doelgebieden, zo was er een schot van Jules Stokkers die net naast het doel verdween en waren er mogelijkheden voor Byron Burgering en Joshua Patrick. Na deze openingsfase keerde de rust wat terug op het veld tot de veertiende minuut toen Patrick, de grote man van de uitwedstrijd tegen HSC’21, de kans kreeg om de thuisploeg op voorsprong te zetten. Zijn kopbal werd echter gered door Bob Peterman die vooral in de eerste helft meerdere keren fraai redding wist te brengen.

Kansenregen
Het wachten was op een doelpunt van G.V.V.V., in vijf minuten tijd wisten de Venendalers liefst drie kansen te creëren. Eerst schoot Burgering de bal voorlangs het doel, na een fraaie individuele actie waarbij hij twee tegenstanders wist te passeren. Daarna wist Peterman een schot van Mart de Jong te pareren en even later kopte Patrick de bal voorlangs op aangeven van Burgering terwijl het leek dat het niet maken van een doelpunt in deze situatie moeilijker was dan de bal binnen te koppen. Nadat in de 21ste minuut doelman Peterman in een één tegen één situatie met Burgering weer als winnaar uit de strijd kwam was het in de 29ste minuut dan eindelijk wel raak. Wie anders dan Patrick was de maker van de treffer, zijn vierde in deze tweeluik met HSC’21 (1-0). Nog voor de pauze werd het duel eigenlijk al beslist toen G.V.V.V. wist te profiteren van een fout in de defensie van HSC’21. Het was Jordi Bitter, die deze week besloot toch in Veenendaal te blijven, die de bal in de verre hoek van het doel schoot en de doelman van HSC’21 kansloos liet (2-0).

Spanning is verdwenen
In de tweede helft waren er in het eerste kwartier nog mogelijkheden voor G.V.V.V. om de voorsprong wat uit te breiden. Spies en twee keer Burgering kregen mogelijkheden om de derde treffer voor de thuisploeg op het scorebord te zetten, maar daar slaagde men niet in tot op dat moment. Het duel werd echter steeds minder leuk om na te kijken, de beslissing was natuurlijk al lang en breed gevallen en het warme weer zorgde er ook niet voor dat de spelers uitgenodigd werden om nog even alles uit de kast te halen.

In de 62ste minuut leek HSC’21 weer een beetje terug te komen in de wedstrijd toen Witbreuk alleen op doelman Jan van Wilige af kon gaan, maar de doelman wist een doelpunt te voorkomen. De zogenoemde eretreffer kwam er toch, in de 78ste minuut wist Mohamed Iallouchen met een fraaie treffer de tussenstand naar 2-1 te tillen. Het slotakkoord was echter voor G.V.V.V. en de wederom uitstekend spelende Burgering was de maker van de laatste treffer van de middag (3-1) waardoor de ploeg nu in een tweeluik met Kozakken Boys uit moet maken wie er komend seizoen weer uit mag komen in de Tweede Divisie.

,,We hadden de wedstrijd inderdaad onder controle. Na rust laten we ons een aantal momenten in slaap sussen waardoor het soms toch gevaarlijk oogde voor ons doel”

Taoufik Adnane was vanzelfsprekend uitermate tevreden met het behaalde resultaat, maar een kritische noot had hij ook ,,We hadden de wedstrijd inderdaad onder controle. Na rust laten we ons een aantal momenten in slaap sussen waardoor het soms toch gevaarlijk oogde voor ons doel”, aldus de aanvoerder na afloop van de wedstrijd tegenover Henk Kasius van Topamateurvoetbal.com