REPORTAGE | Gemert moet op zoek naar een snellader, Hollandia naar de hoofdklasse

Trainer Boeren van Gemert heeft nogal wat werk te verrichten, na het zoveelste debacle in de afgelopen periode. Ditmaal was Hollandia te sterk voor de ploeg die ondanks 3 punten in 8 wedstrijden, vandaag gewoon nog het kampioenschap kon binnen halen. Voor Hollandia was het een driepunter zonder betekenis, door de overwinning van EVV komt de Hoornse ploeg komend seizoen uit in de hoofdklasse.

De neutrale toeschouwers die te gast waren op het Julianapark in Hoorn, kregen nou niet bepaald het idee dat er voor beide ploegen veel op spel stond. Als om 14.01 arbiter van Leeuwen de wedstrijd in gang zet, is het sportpark met zo’n 200 toeschouwers matig gevuld.

Matige eerste helft

Hollandia begon fris aan de wedstrijd, Gemert heeft het dan ook in de beginfase lastig met de energie die Hollandia in de wedstrijd stopt. Ondanks de energie, lukt het Hollandia alleen niet om echt dreigend te worden. Het eerste wapenfeit van de wedstrijd is het afstandsschot van Gemert speler Chafik Mezziani, hij vindt alleen met zijn schot de handen van Hollandia doelman Huub Schuurman. Wanneer de wedstrijd een klein half uurtje onderweg is, komt Hollandia ook gevaarlijk door over links. Maar bij de tweede paal is er niemand aanwezig om het laatste tikje te geven aan de strakke voorzet.

Penalty

Niet gek veel later valt dan wel de eerste goal, als Dylan van DIepen op rechts goed de diepte in wordt gestuurd door Jens Leyten, trekt Hollandia de noodrem. Ondanks een van de ‘voetbalwetten’ ging van Diepen toch zelf achter de bal staan en hij schiet zijn ploeg vrij eenvoudig naar een 0-1 voorsprong. Derhalve was de ruststand 0-1 in het voordeel van Gemert. In de rust zal er vast genoeg aandacht met betrekking tot de tussenstanden zijn geweest, voor Gemert bleef de opdracht ongewijzigd. Zelf winnen en dan afwachten of OFC en Hercules punten zouden laten liggen.

Ander vaatje

Vlak na rust is het dan toch direct 1-1, we zijn tien minuutjes bezig als Joost Langedijk aan de linkerkant de zestien mag induiken en met een prima bekeken schot in de verre hoek doelman Stefan Tielemans van Gemert het nakijken weet te laten. De krachten bij Gemert vloeide verder en verder weg en de tussenstanden op de andere velden zijn ook niet rustgevend. Als na 77 minuten op doorzettingsvermogen en met een mooie lob Hollandia in de persoon van Steef Deen ook nog de 2-1 maakt, is het wel duidelijk dat Gemert de laatste strohalm niet weet te pakken.

Slotfase

In de slotfase is het Gemert dat het nog gaat proberen, opvallend is dat trainer Boeren pas in de 86e minuut zijn eerste wissels in de vorm van Kees Brugmans en Hazem Ben Rouba voor Bram Jacobs en Joost Habraken brengt, iets wat nogal opmerkelijk is bij deze stand. Gemert wist in deze eindfase geen vuist meer te maken en uiteindelijk is het Hollandia dat nog twee keer dicht bij de 3-1 was. Een geblokt schot en een open schietkans die rakelings langs de paal vloog, waren dan ook de laatste wapenfeiten van de wedstrijd.

Hollandia is zoals gezegd, ondanks de overwinning, gedegradeerd naar de Hoofdklasse. Gemert mag zich, na deze enorm slechte reeks van 9 wedstrijden, gaan opmaken om het tegen het in vorm verkerende GVVV uit Veenendaal, op te nemen. Het is maar af te wachten of trainer Boeren zijn ploeg nog aan een snellader krijgt…