REPORTAGE | Gemert weet winstreeks Blauw Geel’38 te stoppen

Een van de vele derby’s werd op zondag gespeeld voor het Gemertse publiek. Het Veghelse Blauw Geel’38 kwam op bezoek. De Veghelaren zijn al vijf competitiewedstrijden op rij ongeslagen. Sterker nog: Ze wonnen ze alle vijf. Gemert was in mindere doen. De formatie van Reinald Boeren heeft de laatste zes wedstrijden zelfs verloren. De laatste overwinning komt uit september waar Groene Ster thuis werd verslagen. Aan de reeksen van beide ploegen kwam daags voor Halloween een einde.

De wedstrijd begon goed voor de uitploeg. Max Boonstoppel ontving de bal op eigen helft en kon de diepgaande Ben van den Nieuwenhof wegsturen. De pijlsnelle vleugelspeler kwam 1 op 1 met Stefan Tielemans. Met een bekeken stiftje kon van den Nieuwenhof de bal voorbij de Gemertse keeper spelen en dankzij de paal werd het 0-1. Gemert liet het er niet bij zitten en vrij snel daarna kreeg T-shawn Illidge de bal diep aangespeeld. De aanvaller probeerde de bal in de goal te krullen, maar de bal krulde rechts van de goal van Jordy Zielschot.

Blauw Geel dacht de voorsprong verder uit te bouwen. Een bal werd diep gegeven op de opkomende rechtsback Jay van Boxtel. Hij gaf voor op Koen van der Zanden die hem achter Stefan Tielemans kreeg. De grensrechter vlagde alleen voor buitenspel en dus ging de goal niet door. Gemert ging kort daarna weer in de aanval, maar dit keer werd door Jasper Waalkens recht op Zielschot geschoten en werd deze aanval in de kiem gesmoord. Blauw Geel bleef de aanval zoeken en wederom was het Boonstoppel die de bal diep gaf op van den Nieuwenhof. Het was een soort kopie van de goal, maar dit keer zat Tielemans er wederom tussen. De aanvallers van Blauw Geel gingen door, want van der Zanden miste ook een 1 op 1 vanaf rechts, wederom diep gestuurd door Boonstoppel, en iets later dribbelde van den Nieuwenhof naar binnen en haalde uit. Maar Tielemans kon deze oppakken.

Gemert merkte op dat het scoren door de Veghelaren niet liep en gingen zelf wat meer druk zetten. Gemert was rondom het strafschopgebied van Zielschot op zoek naar het schot, en uiteindelijk was het aanvoerder Ralf Kemper die kon schieten. De Veghelse goalie had uiteindelijk het schot. Illidge kon wat later ook weer schieten vanaf rechts en een moeilijke hoek, maar wederom lag Zielschot voor de gelijkmaker. Voor rust was het nog 3 keer Gemert en 1 keer Blauw Geel die probeerde te scoren, maar in beide gevallen waren de kansen niet zuiver genoeg voor een doelpunt. Aan de kant van Gemert was het voornamelijk de uitblinkende Stefan Tielemans die Blauw Geel het scoren belette.

De tweede helft begon voor Blauw Geel net zo goed als de eerste helft. Yassin Nasser kreeg gelijk een kans vanaf rechts nadat hij via een hakje de bal van Dave de Meij kreeg. Het schot van Nasser vloog net naast de kruising aan de linkerkant van de goal. Wat later kreeg Gemert een vrije trap op het randje van het strafschopgebied. Die kans liet Gemert niet liggen en Waalkens trapte de bal achter Jordy Zielschot.

Het duel ontaarde zich meer in een derby waar er fel gevoetbald werd zonder echt grote kansen maar waar de spanning wel toenam. Kemper kreeg nog een kans, maar van Boxtel was op tijd bij de Gemertse aanvoerder om deze af te stoppen. Waalkens kon ook nog naar binnen dribbelen maar zijn schot belandde in de handen van Zielschot. In de laatste minuten kreeg Gemert nog een kans, maar het schot zeilde naast. Blauw Geel zocht maar het ontbrak vaak aan de eindpass of de durf om het eens van afstand te proberen.

Zo eindigde de 2e directe derby voor beide ploegen in een gelijkspel. Het voelde aan als een derby zonder de opstootjes en kaarten. Blauw Geel deed zichzelf te kort in de eerste helft door de score niet uit te bouwen. Gemert kon Blauw Geel niet afstraffen voor het feit dat ze dat niet gedaan hadden. Volgende week staat er voor beide ploegen een thuiswedstrijd op het programma. Blauw Geel komt voor de 2e keer dit seizoen Baronie tegen. De Baronnen verloren deze speelronde met 1-4 van koploper ADO’20. Gemert ontvangt Dongen. De Kanaries pakte in de 12e speelronde haar eerste punt. Thuis werd met 2-2 gelijk gespeeld.