Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

REPORTAGE | HHC Hardenberg toont zich zeer effectief tegen Noordwijk

Het was niet dat HHC de tegenstander de wil oplegde. Ook niet dat Noordwijk helemaal geen kansen bij elkaar voetbalde. Maar er moet wel een keer gescoord worden als je een wedstrijd wilt winnen. En daar ontbrak het de Bollenstreekbewoners domweg aan. De club kreeg kansjes en heel af en toe een grote kans. Maar niks viel de goede kant op voor Noordwijk. HHC deed het veel beter toen de gelegenheid zich voordeed en scoorde uit een hoekschop en een penalty.  Het was genoeg voor een 0-2 eindstand.

Ook winnend trainer Bert van Hunenstijn claimde geen zwaar verdiende zege. ,,Ik heb een goede wedstrijd van twee kanten gezien, maar wij scoorden twee keer en Noordwijk was niet bij machte dat te beantwoorden.”

Natuurlijk kwam de bekende ‘als’ vraag ook vandaag om de hoek kijken. Wat als na amper tien minuten Nick Borgman niet een prachtige reflex in huis gehad op een vrije schietkans van  Sem van Oosten? Als. Maar Borgman had die reflex wel en dus bleef het op dat moment 0-0.

Ook HHC kreeg kansen, maar niet van hetzelfde kaliber. De opgekomen Sergio Fatima zag zijn kopbal  gevangen door Lars Jansen en na ruim een half uur lepelde Rob van der Leij net over de lat na een knappe aanval via Fatima en Jesper Drost. Het waren dit soort aanvallen die Van Hunenstijn bedoelde toen hij het over het prima voetbal had dat hij had gezien. Toch kwam de 0-1 voor zijn team niet tot stand na zo’n soepele aanval, maar na een hoekschop. Matias Jones liet de bal vanaf links uitdraaien, Rutger Etten trok de aandacht bij de eerste paal waar ook Fatima en van der Leij zich meldden. Eerstgenoemde knikte de 0-1 binnen (foto).

Kort na rust was er weer een korte ‘als’ periode. Als Noordwijk uit enkele flipperkastmomenten nou wel de gelijkmaker had gemaakt. Als. Want het gebeurde niet. Andermaal was Borgman op zijn post om bijvoorbeeld een kopbal van Nick van Staveren onder de lat vandaan te tikken. De nul van Noordwijk bleef op de borden en na een goed uur wijzigde wel het andere cijfer. Het was kort nadat Lars Jansen Jones nog knap had afgestopt toen Rutger Etten zijn solo onreglementair zag afgestopt worden. En omdat dat binnen de zestien was betekende dat een strafschop. Jansen ging nog wel de goede hoek in, maar Van der Leij mikte te hard en te goed om de bal uit het doelvlak weg te kunnen krijgen, 0-2.

Het grote inwisselen van poppetjes kon een aanvang nemen waarbij Van Hunenstijn bijvoorbeeld de pijlsnelle Mathijs Hardijk voor de omschakeling inbracht waardoor Rob van der Leij enigszins terug zakte. Kees Zethof trachtte met de lange Rob Overvliet en Marc de Kruijs nog de nodige nieuwe spirit in zijn team te brengen maar de thuisclub kwam niet verder dan pogingen van Rietveld, Van Staveren en Roshanali buiten het doelvlak. Als Noordwijk de slotfase nog spannend had willen maken dan had uit deze mogelijkheden meer gehaald moeten worden. Maar ja, als…..

Van Hunenstiijn was met name te spreken over hoe zijn team het gemis van Glenn Kobussen en Jurjan Mannes had opgevangen. Beide spelers moesten geblesseerd toekijken. ,,Het zijn beiden creatieve spelers. We hadden daar nu andere type spelers voor lopen. Maar die deden het ook uitstekend. Zoals ik vandaag over het gehele team te spreken ben. We hebben gewoon goed gevoetbald”  En, zo kunnen we daar aan toevoegen, ook op tijd kansen benut.