Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

REPORTAGE l Onmachtig DVS ’33 verliest derby van uitstekend verdedigend Sparta Nijkerk

Kort voor afloop van DVS ’33 – Sparta Nijkerk werd bekendgemaakt wie namens de thuisclub de ‘man of the match’ was. Geheel terecht maar meteen ook alleszeggend werd dat Sem de Wit, de centrale verdediger.

Alleszeggend omdat De Wit verdedigend een uitstekende wedstrijd speelde en ook aan de andere kant de meest gevaarlijke aanvaller was. Dat laatste geeft meteen ook aan hoe het met de echte aanvallers van de thuisclub was gesteld. Waarbij opgemerkt dat het niet in de wedstrijd komen van spelers als Benjamin Roemeon en Lars van Wetering ook alles te maken had met het rustig en uitstekend verdedigen van het team van Eric Speelziek. Sparta Nijkerk gaf bijna geen kans weg.

Belangrijke krachten ontbreken bij DVS

Bij het beoordelen van de prestatie van DVS ’33 is het wel zo eerlijk te vermelden dat spelers van het kaliber Stef Nijland, Adriaan Kruisheer en Tarik Evre vanwege fysieke ongemakken niet voor het trainersduo Stevan de Geijter/Jaap de Vries beschikbaar waren. Het betekende meteen ook het debuut in de basis voor Muller, terwijl later ook bijvoorbeeld de jonkies Schipper en Oosterhoff werden ingezet.

In feite hield Sparta Nijkerk de thuisclub al vanaf de beginfase ver genoeg van haar doel af om te voorkomen dat er zich spannende situaties voor de neus van Johan Jansen zouden gaan voordoen. Beide teams speelden zich zonder gevaarlijk te worden door de beginfase heen.

Bakkenes vindt de verre hoek

Het spel kabbelde zonder noemenswaardige spelsituaties in de richting van de rust, toen eerst Benjamin Roemeon dicht bij de 1-0 was en in de omschakeling aansluitend de 0-1 viel. Mike Ahrens verstuurde een prachtige pass op maat door het hart van de DVS-verdediging en Roy Bakkenes vond de verre hoek achter Daan Huiskamp.

Direct na rust zette DVS even flink aan. Jake Wollgarten kon nog net voorkomen dat Lars van Wetering een intikkertje op aangeven van Roemeon op zijn naam kon schrijven. Maar er kwam niet echt een offensief van de mannen uit Ermelo tot ontwikkeling. Links en rechts werd er wat in de formaties gewisseld en dat leidde in de 70e minuut tot het debuut van Jarno Westermann. De rechtspoot werd onlangs overgenomen van IJsselmeervogels.

De beslissing via Wollgarten

In het laatste kwart van de wedstrijd kon alleen verdediger De Wit goalie Jansen nog met enkele kopballen bedreigen, de overige voorwaartsen van de thuisclub kwamen zo ver niet meer. Sterker nog, Wollgarten wist een hoekschop bij de tweede paal nog om te zetten in de 0-2 en daarmee was de derby meteen beslist.

DVS ’33 weet daarmee dat het de tweede periodetitel kan vergeten en het seizoen nog slechts kan redden door net als vorig seizoen de derde binnen te slepen terwijl Sparta Nijkerk nu door drie opeenvolgende zeges aanklampt bij de middenmoot.