REPORTAGE | Nieuwe goaltune van DOVO krijgt geen primeur tegen Rijnvogels

De vreugde was zaterdagmiddag zichtbaar groot bij FC Rijnvogels. De Katwijkers wonnen een rechtstreeks duel om de zesde plaats in de Derde Divisie Zaterdag van DOVO en speelden voor het eerst dit seizoen een uitwedstrijd zonder tegendoelpunten te incasseren. Of de overwinning terecht was, is echter een ander verhaal.

Het kan beide kanten op beargumenteerd worden. Aan de ene kant speelde FC Rijnvogels een onherkenbare eerste helft, waarin het na een half uur eigenlijk op achterstand had moeten staan. Lulinho Martins speelde zichzelf fraai voorbij Kasper Michel en lobde de bal vervolgens over doelman Yannic Augustinus heen. Hij hield er geen rekening mee dat de bal via de paal terug zou stuiteren en gunde de Katwijkse verdediging zo de tijd om zijn inzet weg te werken.

Meer kleur op de Katwijkse wangen

Aan de andere kant speelde de ploeg van Thomas Duivenvoorden een tweede helft waarin het nauwelijks kansen weggaf en zelf tweemaal tot scoren kwam. Invaller Roy van Leeuwen gaf de Katwijkers wat meer kleur op de aanvallende wangen en besliste de wedstrijd vier minuten voor tijd door vanuit een vlijmscherpe counter de 0-2 te scoren.

Het ligt echter wat genuanceerder dan dat. De enige uitgespeelde mogelijkheid van FC Rijnvogels in de eerste helft was direct één van de grootste kansen van de wedstrijd. Dirk-Jan van den Oever stuurde Dennis Bakker weg aan de rechterkant en de middenvelder vond Julian Dobbe op de rand van het strafschopgebied. Laatstgenoemde krulde de bal net voorlangs. Even later moest doelverdediger Jeroen Vrolijk reageren op een afstandsschot van Bakker. Dat deed hij met succes.

Geen strafschop voor DOVO

In de tweede helft was DOVO ook zeker niet kansloos. Twee minuten voordat Van Leeuwen de 0-2 binnenschoot, zorgde invaller Chisom Leonard Johnson nog voor het nodige gevaar in het Katwijkse doelgebied. Zijn schot ging net voorlangs, maar raakte onderweg de arm van een verdediger van FC Rijnvogels. Scheidsrechter Sam Dröge beargumenteerde dat de arm langs het lichaam was en gaf derhalve geen strafschop. Niet veel later eindigde een gekraakt schot van Timo Pluk op het dak van de goal.

Daarnaast hadden de bezoekers in de tweede helft wel het betere van het spel, maar het aantal échte kansen bleef beperkt. Sterker nog, de 0-1 komt niet op naam van één van de Katwijkers. Een vrije trap van Tom Bijen werd door Pluk verlengd in eigen doel en tot teleurstelling van Bijen kwam de goal uiteindelijk op naam van de verdediger te staan.

Nieuwe goaltune op 25 maart te horen?

Feit is dat DOVO met name in de eerste helft meerdere kansen kreeg, maar deze niet benutte. Een ander gegeven is dat FC Rijnvogels dat wel deed. DOVO ziet het gat naar FC Rijnvogels door de nederlaag oplopen naar vijf punten, maar het ergste van de middag is dat DOVO zijn nieuwe goaltune niet heeft kunnen laten horen aan de toeschouwers. Veenendaalse supporters moeten dus tot minimaal 25 maart in spanning afwachten welke goaltune de club heeft gekozen.