Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

REPORTAGE | De Treffers eervol ten onder in de topper tegen Katwijk

De Treffers moet even pas op de plaats maken, nadat er in drie topwedstrijden op rij geen punten werden gepakt. Na Rijnsburgse Boys en HHC Hardenberg bleek ook Katwijk te sterk voor de Groesbekers. Hoewel het krachtsverschil groter was dan de 2-3 einduitslag deed vermoeden, was het geen gemakkelijke avond voor Katwijk. De Treffers gaf alles tegen de Krombewoners, waardoor het veld van sportpark Zuid een veld van eer werd voor de thuisploeg.

De Treffers klapte er vanaf het eerste fluitsignaal op en was in het eerste kwartier van de wedstrijd de bovenliggende partij. De Groesbekers wonnen de slag op het middenveld en gaven Katwijk geen seconde de tijd om te voetballen. Het lukte echter niet om een bres te slaan in de defensieve organisatie van Katwijk, waardoor het overwicht vooral dreiging opleverde. Eenmaal werd Brian Campman vrijgespeeld na een goede combinatie, maar zijn schot was een prooi voor Jean Paul van Leeuwen.

Het overwicht van De Treffers hield tot halverwege de eerste helft aan. Daarna wist Katwijk steeds vaker onder de druk van de thuisploeg uit te komen. Daarbij was een sleutelrol weggelegd voor Des Kunst. De Katwijkse defensie sloeg het overvolle middenveld over en zocht de balvaste Kunst om van daaruit verder te voetballen. Daardoor kantelde de wedstrijd en deed Katwijk iets wat De Treffers niet gelukt was: klinkende munt slaan uit het overwicht.

Des Kunst

Kort nadat Daan van Hees een kansrijke situatie afsloot met een slordige eindpass, bediende Bart Sinteur Des Kunst in de ruimte achter de laatste lijn van de thuisploeg. De aanname van Kunst, die de bal vanuit de lucht direct onder controle had, was om door een ringetje te halen. Vervolgens had de spits oog voor, de mee opgekomen, aanvoerder Robbert Susan, die de bal in het, door Abdel el Ouazzane verlaten, doel kon schuiven. Vier minuten later leverde hoog druk zetten balbezit op voor de Krombewoners. Tim Freriks vond Kunst op de rand van het zestienmetergebied, de spits kapte zichzelf vrij en liet el Ouazzane kansloos, 0-2.

De Treffers ging op jacht naar de aansluitingstreffer en was daar in het laatste kwartier voor rust het dichtst bij. Negen minuten voor de theepauze werd Jordy Thomassen in het strafschopgebied gevonden en verschalkte de spits van Leeuwen met een schot uit de draai. De bal eindigde echter tegen de binnenkant van paal en viel vervolgens in de handen van de Katwijk-goalie.

Druk, maar geen kansen

Na de thee vervolgde de thuisploeg de jacht en was er weer een fase waarin De Treffers Katwijk onder druk kreeg. Maar wederom ging die druk niet gepaard met grote kansen. Na een klein uur spelen was het wel raak aan de andere kant. Mistasten van Tjeu Langeveld werd direct afgestraft door Muhktar Suleiman, die el Ouazzane vervolgens met een fraaie lob kansloos liet, 0-3.

Waarnemend trainer Frank van Kouwen trok direct plan B uit de kast en bracht Willem den Dekker en Gavin Vlijter. Laatstgenoemde ontworstelde zich, een klein kwartier voor tijd, van Joey Ravensbergen en zette De Treffers op 1-3. Katwijk werd teruggedrukt, maar gaf achterin geen krimp. In de allerlaatste seconden van het duel viel dan toch de 2-3 en wederom was het Vlijter die scoorde.

Eervol

Die goal kwam echter te laat voor de thuisploeg, die de topper met lef en flair waren ingegaan en gestreden had voor wat het waard was, maar desondanks voor de derde keer ten onder ging in een topwedstrijd. Eervol ten onder dit keer, maar dat eervolle levert De Treffers slechts schouderklopjes op. De punten gingen mee met Katwijk.