Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

REPORTAGE | Noordwijk binnen een half uur klaar met machteloos IJsselmeervogels

IJsselmeervogels heeft in de uitbeurt bij v.v. Noordwijk door met name machteloosheid voorin de punten op de Duinwetering moeten laten. De thuisclub wist binnen het eerste half uur tweemaal te scoren en dat bleek ook voldoende voor de zege. IJsselmeervogels kwam alleen kort voor en na rust in de buurt van een tegentreffer maar liet in het laatste halve uur vooral een ontstellend gebrek aan stootkracht zien. Noordwijk speelde de wedstrijd zonder problemen uit: 2-0.

Coach Gert Peter de Gunst had zijn team op drie plaatsen gewijzigd ten opzichte van de flater tegen Jong Volendam (0-1) van vorige week. Mike van der Laar was er vanwege een knieblessure niet bij, Pim ten Have en Jarno Westerman begonnen op de bank. Voor hen in de basis Adil Haian, Morad El Haddouti en Darren Rosheuvel. Kees Zethof moet het nog steeds doen zonder Nick van Staveren. Uit tactische overweging bracht hij Hidde van den Ende als verdedigende middenvelder en had hij een plaats voor Raies Roshanali hangend op rechts ingeruimd. Voor Jose Barbosa Nhoca was Teun Zethof in de basis opgenomen en Sem van Oosten stond op de linkervleugel, waardoor Sabir Achefay weer was verbannen naar de bank.

Thuisploeg jaagt op de 1-0

Noordwijk ging vanaf de aftrap op zoek naar de voorsprong. Die was na slechts twee minuten al dichtbij, echter Emiel Wendt kwam bij de voorzet van rechts te vroeg omhoog en Van Oosten kon bij de tweede paal geen richting meer aan de bal meegeven. Het bleek slechts uitstel van executie, want enkele minuten later stond het alsnog 1-0 dankzij Wendt. Het centrale duo van de bezoekers De Boer/Haian greep niet echt in bij de voorzet van Roshanali, Wendt wipte de bal handig de vrije ruimte in en schoot in. Doelman Jaimy Schaap leek de bal nog te keren maar ook zijn ingreep was niet voldoende: 1-0.

Aanvankelijk bleef Noordwijk een overwicht behouden en pas halverwege de eerste helft kwam er dreiging vanuit de Spakenburger voorhoede: Rosheuvel mikte voorlangs.

Fraaie 2-0 met het hoofd

Kort voor het halve uur om was lag de 2-0 achter Schaap. Toer Bouwman legde een vrije trap haarfijn op de kruin van de bij de tweede paal inkomende Zethof. Die knikte de bal prachtig in de kruising.

Kort voor rust kwam Noordwijk dan toch een keer goed weg toen zich een scrimmage voor het doel van de kustbewoners voordeed. Eerst doelman Lars Jansen en aansluitend Bouwman wisten ternauwernood redding te brengen.

Ook direct na de pauze liet de aanval van IJsselmeervogels zich even zien. El Haddouti dwong Jansen tot een redding. Aan de andere kant kon Jesper de Vre net niet bij een assist van Wendt om aan alle onzekerheid een einde te brengen, terwijl even later ook Roshanali de kans op 3-0 liet liggen. Net voor het uur om was, kreeg IJsselmeervogels haar laatste kansen. Tadmine schoot echter voorlangs en Blel raakte buiten bereik van Jansen het alluminium.

Alarmfase één bij de Vogels

In het laatste half uur werd er van twee zijden het nodige gewisseld. Zo kwam Kian Visser nog in het veld om de falende ploeggenoten bij te staan, maar het spel achter hem was te steriel om nog een kans af te dwingen.

Mede dankzij de zeges van TEC en OFC is het daarom weer alarmfase één aan de rode kant van de Westmaat. Een gegeven dat ook luid en duidelijk vanuit de supportersschare op sportpark Duinwetering werd verwoord.