REPORTAGE | Sterke eerste helft levert VVOG overwinning op tegen DOVO

VVOG mocht zaterdagmiddag voor de derde keer op rij drie punten bijschrijven. In Harderwijk werd met 4-1 afgerekend met DOVO, dat vooral in de eerste helft de mindere was van de thuisploeg. Grote man aan de zijde van de winnende formatie was Jeremy de Graaf die goed was voor drie treffers.

Direct begonnen
Het eerste wapenfeit kwam op naam van VVOG, Jeffrey Snijders haalde van grote afstand uit op het doel van Jeroen Vrolijk, maar zag zijn inzet net naast het doel belanden. Een minuut later was het al raak, maar dan voor de gasten uit Veenendaal. Guido van Dijk kwam in balbezit in het strafschopgebied van de thuisploeg en kreeg de kans om uit te halen met als gevolg de 0-1 voorsprong. De teleurstelling bij de meeste toeschouwers op De Strokel was van korte duur. Twee minuten na de openingstreffer wees de arbiter naar de strafschopstip, dit nadat er een overtreding gemaakt werd op Job Hoogedoorn. Jeremy de Graaf nam plaats achter de bal en stuurde vanaf de stip Vrolijk naar de verkeerde zijde van het doel waardoor de 1-1 op het scorebord kwam te staan.

Hattrick De Graaf
In de twaalfde minuut was het al weer raak en dat wederom vanaf de stip. Nu werd er volgens de scheidsrechter een overtreding begaan op Daniel van Warven, waarbij ik toch in eerste instantie dacht aan een fraaie duik. De scheidsrechter stond echter veel dichterbij de situatie dus zal mijn waarneming vanaf de tribune waarschijnlijk niet de beste zijn. Jeremy de Graaf ging weer achter de bal staan en ook nu werd doelman Vrolijk gepasseerd (2-1). DOVO kreeg niet veel later een fraaie mogelijkheid, maar Oktay Öztürk raakte de bal verkeerd waardoor deze ruim naast het doel verdween. Nog net binnen het half uur wist Jeremy de Graaf al zijn derde treffer van de middag te produceren. Jeffrey Snijders stoomde op aan de rechterzijde van het veld en lanceerde vervolgens Job Hoogedoorn, laatstgenoemde was sneller dan zijn tegenstander en gaf de bal voor op De Graaf die Vrolijk wist te passeren (3-1). DOVO kreeg voor de pauze nog een mooie kans om aansluiting te krijgen met VVOG, maar de inzet van Max den Boer verdween over het doel van Manuel Hoogewoning.

Reddingen Hoogewoning
In het eerste kwartier van de tweede helft wist DOVO twee keer gevaarlijk voor de dag te komen. In de 52ste minuut kopte Guido van Dijk op het doel van de tegenstander en leek de aansluitingstreffer een feit te zijn, doelman Hoogewoning wist echter op fantastische wijze de inzet te keren. Een aantal minuten later was het de beurt aan Anil Mercan, hij zag zijn schot ook gekeerd worden door Hoogewoning. De rebound werd wel een prooi voor DOVO, maar de treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. DOVO had het eerste kwartier de wedstrijd in handen en VVOG moest achteruit om de voorsprong te verdedigen. In de 59ste minuut kreeg Mitchel Dijkhof de mogelijkheid om het duel voortijdig te beslissen, maar hij schoot de bal hoog over het doel van DOVO.

slotakkoord
De wedstrijd werd nog even onderbroken vanwege een blessurebehandeling van een van de assistent-scheidsrechters, maar ook na de hervatting was het vooral DOVO dat nadrukkelijk de aanval zocht. De ploeg uit Veenendaal kreeg meerdere corners waaruit gevaar ontstond en Mercan was met een schot van afstand dichtbij de 3-2. In de tachtigste minuut ging Guido van Dijk neer in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter was van mening dat een strafschop hier niet op zijn plaats was. DOVO probeerde het nog wel maar het slotakkoord was voor Job Hoogedoorn, hij bepaalde de eindstand op 4-1.