Reportage | OJC Rosmalen laat HSC ’21 lang in leven, maar wint wel

Op sportpark De Groote Wielen in Rosmalen stonden twee teams tegenover elkaar die wel iets positiefs konden gebruiken. Zowel OJC Rosmalen als HSC ’21 had zijn twee laatste wedstrijden verloren. Het begin van de tweede periode zou een mooie gelegenheid zijn om tij te doen keren, iets dat OJC Rosmalen zich het meest besefte: 3-2.

Spelhervattingen

In de openingsfase van de wedstrijd maakte de thuisploeg zijn intenties direct duidelijk. Met het 4-4-2 systeem probeerde het HSC ’21 vast te zetten. Ondanks het vele Brabantse balbezit was de eerste grote kans voor de bezoekers. Spits Mo Iallouchen mocht in de vijfde minuut alleen op doelman Van Gerwen af. De spits had alleen te veel tijd nodig en zag zijn slappe inzet gekeerd door de doelman van OJC Rosmalen.

Na een klein kwartier was het de ploeg van trainer Willem Leushuis die op voorsprong kwam. Uit een corner van Lex van Dijk was het zijn collega verdediger Emile Lieuwen die van dichtbij de 1-0 mocht inkoppen. Na deze treffer probeerden de gasten de bakens te verzetten maar kreeg na een half uur opnieuw de deksel op de neus. Een verre ingooi zorgde voor verwarring in de zestien meter van de gasten. Het was middenvelder Joep van der Velden die in een mêlee van spelers van dichtbij de 2-0 mocht aantekenen.

Koelbloedigheid

Na de rust probeerde trainer Daniel Nijhof van HSC ’21 met Zeki Erkilinc nieuw elan in zijn aanval te brengen. Het was echter OJC Rosmalen dat via Joey Hellstern voor het eerste gevaar zorgde. Doordat de thuisploeg verzuimde de wedstrijd in het slot te gooien bleef HSC ’21 in leven. Middenvelder Jules Stokkers gaf zijn ploeg daarbij een extra boost door in de 58e minuut voor de aansluitingstreffer te zorgen. Lang konden de gasten hiervan echter niet genieten. Twee minuten na de aansluitingstreffer was het verschil weer 2 doelpunten. Door een prachtige aanval over meerdere schijven verscheen spits Dennis Knuiman alleen voor doelman Peterman. De topscorer bleef koelbloedig en haalde de trekker over: 3-1.

In de slotfase van de wedstrijd had HSC ’21 wel een optisch overwicht. Echte kansen wisten de gasten echter niet te creëren. Toch was het Jules Stokkers die met zijn tweede goal in de 80e minuut nog wat hoop bracht in de Haaksebergse harten. Uit een vrije trap van de rechterkant mocht Stokkers vogeltje vrij in de zestienmeter de bal inkoppen. Zo werd het 3-2, maar daar bleef het uiteindelijk bij.

Tevreden Leushuis

Gezien de kansenverhouding was het een terechte overwinning voor OJC Rosmalen. Trainer Leushuis was na afloop blij met de reactie van zijn ploeg na twee nederlagen. “Wij hebben het een goede ploeg moeilijk gemaakt en daardoor kansen kunnen afdwingen. Met wat meer koelbloedigheid hadden wij de wedstrijd eerder kunnen en moeten beslissen.”

Door deze overwinning komt de thuisploeg op gelijke hoogte met HSC’21, en staan beide clubs aan de bovenkant van het rechterrijtje. Zowel OJC Rosmalen als HSC’ 21 zal tot de winterstop nog vol aan de bak moeten om met een gerust gevoel de feestdagen in te gaan.