Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

OVERZICHT VIERDE DIVISIE ZONDAG | HBS en AWC verrassen met winnen van de eerste periodetitel

De strijd om de eerste periodetitel werd er zondagmiddag één met de benodigde spanning en verrassingen. RKAVV en SV Meerssen gingen de speelronde in als koploper en een zege zou voldoende zijn, daar slaagde men echter niet in. RKAVV verloor van VKW (1-0) en SV Meerssen kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Halsteren (2-2). HBS, de ploeg van trainer Ekrem Kahya (foto) profiteerde van de misstap in Divisie A en AWC deed dit in Divisie B waardoor er feest gevierd kon worden bij deze verenigingen.

RKAVV moest op bezoek bij de hekkensluiter en het was toch de verwachting dat de ploeg de periodetitel binnen zou slepen. VKW kwam in eigen huis echter in de 27ste minuut aan de leiding door Jasper Waninge (1-0) en aan deze tussenstand veranderde niets meer waardoor RKAVV met lege handen stond. HBS profiteerde door een 0-5 overwinning bij Alcides. Dit door doelpunten van Brayn Brocker (2x), Ilias Kariouh, Fabian Hilpert en Luca van Leeuwen.

SV Meerssen leek zich op te kunnen maken voor een mooi feest in de kantine vanwege het behalen van de periodetitel, niets was echter minder waar. in de blessuretijd gaf de ploeg een voorsprong van 2-1 weg tegen Halsteren waardoor de wedstrijd eindigde in een gelijkspel (2-2). AWC kon door dit resultaat de champagnekurken alsnog openen. De ploeg won de uitwedstrijd van Unitas’30 met 0-3. De doelpunten kwamen op naam van Boy Visser, John Reuvers.

Uitslagen:

Vierde Divisie A:
Velsen – Heino 1-4
Rohda Raalte – Hollandia 3-1
Alcides – HBS 0-5
Alphense Boys – Purmersteijn 0-3
Westlandia – Hoogeveen 1-6
SJC – Be Quick 1887 4-2
VKW – RKAVV 1-0
De Zouaven – VOC -afgelast-

Vierde Divsie B:
Hoogland – EVV 1-1
RKZVC – Nuenen 2-3
Silvolde – Juliana’31 4-1
Orion – Moerse Boys 4-3
SV Meerssen – Halsteren 2-2
SV Venray – Longa’30 1-1
HVCH – Kampong 0-3
Unitas’30 – AWC 2-3