OVERZICHT DERDE DIVISIE ZONDAG | ADO’20 ook te sterk voor OSS’20, Quick buigt achterstand om naar zege bij Groene Ster

Lijstaanvoerder ADO’20 wist ook deze speelronde weer de drie punten te pakken, nu was men in eigen huis te sterk voor OSS’20 (2-0). Blauw Geel’38 won met 2-1 van Baronie en JOS Watergraafsmeer ging er met de drie punten vandoor in Utrecht bij USV Hercules (0-2). Quick wist een achterstand van twee doelpunten om te draaien naar een zege bij Groene Ster (2-3).

OJC Rosmalen – HSC’21 3-2
Emile van Lieuwen was verantwoordelijk voor de openingstreffer in Rosmalen, hij bracht de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Nog voor de pauze kwam OJC ook nog op 2-0. De doelman van HSC’21 kon een kopbal van Knuiman nog verwerken, maar de rebound werd een prooi voor Joep van der Velden. Nog net binnen het uur keerde de spanning weer terug in Rosmalen. Een voorzet van Stef Ottink werd binnengekopt door Jules Stokkers (2-1). Lang duurde de spanning echter niet want één minuut later was het Knuiman die tekende voor de 3-1 voorsprong voor OJC. HSC’21 wilde niet van opgeven weten en kwam in de 81ste minuut terug tot 3-2, jules Stokkers kopte een vrije schop van Kelvin Veensma binnen.

Gemert – Dongen 1-0
De twee ploegen leken af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, maar na iets meer dan negentig minuten voetbal mocht Gemert toch de drie punten bijschrijven. Safa Kizir kopte de voorzet van Fabrizio Deben binnen waardoor de 1-0 op het scorebord kwam te staan, naar later bleek was dat voldoende voor een thuiszege.

Blauw Geel’38 – Baronie 2-1
De tweede helft was pas drie minuten ‘oud’ toen Koen van der Zanden de 1-0 aan liet tekenen voor Blauw Geel’38. Tien minuten voor tijd leek het duel beslist te zijn toen Van der Zanden wederom het net van de tegenstander wist te vinden (2-0). Baronie kwam in de 86ste minuut nog wel terug tot 2-1, maar verder dan dat kwamen de gasten niet.

TOGB – RKVV DEM 1-2
De uitspelende ploeg begon uitstekend in Berken en Rodenrijs, na twee minuten kwam RKVV DEM al aan de leiding door een treffer van Sebastiaan Dooyeweerd (0-1). Na een kwartier spelen kon er weer gejuicht worden bij RKVV DEM, nu was Dooyeweerd de aangever en schoot Timo Wolters de bal binnen (0-2). De eerste aanval vanaf de daaropvolgende aftrap was ook raak, TOGB kwam weer terug in de wedstrijd door Guus Steerneman (1-2). In de 65ste minuut moest RKVV DEM verder met een man minder vanwege een rode kaart voor Swen verswijveren.

Groene Ster – Quick 2-2
De wedstrijd was pas twaalf minuten oud toen de eerste treffer al een feit was. Bas Breukers kwam na een mooie steekpass vrij te staan voor de doelman van de tegenstander en schoof de bal binnen (1-0). In de 23ste minuut was het wederom raak voor de thuisploeg, de doelpuntenmaker was ook weer Breukers die dus met zijn tweede treffer zorgde voor de 2-0 tussenstand. Nog binnen het uur kwam Quick terug tot 2-1, doelpuntenmaker was Frank van der Heiden. In de 74ste minuut kwam Quick ook nog terug tot 2-2, ook nu was Frank van der Heiden de gevierde man. Tot ontsteltenis van alles en iedereen bij Groene Ster stond men na negentig minuten voetbal met lege handen. Van der Heiden maakte zijn derde treffer waardoor het duel eindigde met een stand van 2-3.

UNA – UDI’19 3-0
Kort na de pauze was er gejuich te horen op het sportpark in Zeelst. UNA kwam aan de leiding door een doelpunt van invaller Niek van Boekel (1-0). Dit in de 49ste minuut. Vervolgens liep UNA uit naar een ruime 3-0 zege door doelpunten van Thomas Horsten en Juul Respen.

ADO’20 – Oss’20 2-0
De koploper kwam laat in de eerste helft aan de leiding en wist deze uit te breiden naar 2-0 voor men de kleedkamer op moest zoeken. De treffers kwamen op naam van Brenna en Zonneveld. Twee keer was Mazreku verantwoordelijk voor de beslissende pass.

USV Hercules – JOS Watergraafsmeer 0-2