REPORTAGE | OJC Rosmalen walst over Dongen heen

OJC Rosmalen heeft woensdagavond in Rosmalen de tweede overwinning kunnen bijschrijven in vier dagen tijd. Zondag werd Gemert nog aan de zegekar gebonden met minimaal verschil (1-0), ditmaal moest Dongen eraan geloven en liep de score op naar 5-0. De Dongenaren waren in Rosmalen kansloos en blijven daardoor in de competitie puntloos.

Tegen OJC moest Dongen het doen met een aantal invallers, die allemaal best aardig met de bal overweg kunnen maar deze avond de finishing touch misten. Daarbij heeft Dongen geen echte “killers” in de ploeg, zoals bij OJC Rosmalen, waar Willem Leushuis in de voorste linie een aantal spelers heeft die stuk voor stuk kunnen scoren.

Meestal is er een scorende hoofdrol weggelegd voor Dennis Knuiman (ook deze avond was hij weer goed voor een doelpunt; zijn zesde dit seizoen) maar ditmaal waren alle egards voor Joey Hellstern, deze avond de “grote” man bij de roodzwarten. Hij scoorde niet minder dan driemaal. Goed voor een zuivere hattrick, zoals drie treffers in een wedstrijd in voetbaljargon genoemd worden.

Dat sommigen het een loepzuivere hattrick noemden deerde Hellstern geenszins. “Het zal me een zorg zijn hoe ze het noemen; het waren er drie” aldus Hellstern.

Dongen begon vol frisse moed aan dit treffen ondanks het feit dat de 6-1 nederlaag van afgelopen zondag bij VVSB nog vers in het geheugen lag. Op de inzet was niets aan te merken bij Dongen. Aanvallend kon de ploeg echter geen vuist maken, eenmaal in de buurt van het zestienmetergebied gekomen haperde de aanvalsmachine.

Knuiman opent score

In de 9e minuut kwam OJC al snel op voorsprong toen Knuiman een zijn tegenstander aftroefde en de openingstreffer scoorde. De eerste contouren van de volgende nederlaag tekende zich op dat moment al af voor Dongen. De 19-jarige Dongen-doelman Senna Daver( al de nodige weken de vervanger van de geblesseerde Wessel Sprangers) kon even later nog voorkomen dat René Geerts de 2-0 aan liet tekenen, maar een overtreding van de Dongen-doelman op Joey Hellstern was er de oorzaak van dat het in de 17e minuut  toch 2-0 zou gaan worden. De door arbiter Barry Huizinga toegekende strafschop werd door Hellstern zelf feilloos benut(2-0).

In die fase klonk het al “Tien, Tien” vanaf de tribunes, maar in plaats van door te drukken leunde de thuisclub bij een 2-0 voorsprong achterover en koesterde de voorsprong tot aan de thee. De mededeling van trainer Willem Leushuis in de rust om de draad weer op te pakken zoals in het begin van de eerste helft werd echter goed begrepen.

Drie treffers kreeg het publiek na de thee nog voorgeschoteld. Eerst in de 57e minuut Hellstern, vervolgens eiste de meegekomen Emile Lieuwen (dit seizoen overgekomen van de Bataven) ook een aandeel in de zege op, waarna uiteindelijk Hellstern zijn derde en OJC’s vijfde liet noteren.

En Dongen kon er alleen maar naar kijken. Men bleef het proberen, maar het feit dat OJC-doelman Joris van Gerwen niet een keer echt in actie behoefde te komen zegt voldoende hoe de krachtsverhoudingen lagen deze avond.