Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

OVERZICHT DERDE DIVISIE ZATERDAG | DOVO loopt weer in op GVVV, Prins en de Kruijs helpen Ter Leede in extremis langs Hoek

DOVO heeft het gat met GVVV weer verkleind naar twee punten. De Roden profiteerden van het puntverlies van Blauwen na een 2-3 overwinning op Urk. Ter Leede boekte in en tegen Hoek de derde zege op rij. De 1-2 overwinning werd pas in blessuretijd behaald.

Urk – DOVO 2-3

DOVO werd op sportpark De Vormt na zes minuten in het zadel geholpen door een eigen doelpunt van Bennie Dunnink. Tien minuten na rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte, dankzij een goal van Lucas Schraal. Halverwege de tweede helft deed de equipe van trainer Gert Jan Karsten zichzelf echter de das om. Twee defensieve fouten in twee minuten tijd werden afgestraft door Guido van Dijk. Kort voor tijd deed Urk nog iets terug, maar de goal van Jelle de Boer kwam te laat om de overwinning van DOVO nog in gevaar te brengen.

Hoek – Ter Leede 1-2

Het venijn zat in de staart bij Hoek – Ter Leede. Met aan Sassenheimse zijde hoofdrollen voor het duo Prins en de Kruijs. Ter Leede was kort na rust op voorsprong gekomen door een goal van Luc de Kruijs, maar kon niet voorkomen dat Giovanni Delannoy kort voor tijd de gelijkmaker kon produceren. Hoek rook bloed en kreeg dankzij een strafschop in de allerlaatste minuut de ultieme mogelijkheid om de drie punten in eigen huis te houden. Jabar Zaba moest vanaf elf meter echter zijn meerdere erkennen in Ter Leede-goalie Daan Prins. Daarmee was het leed nog niet geleden voor de Zeeuwen, want in de 92e minuut zorgde Ter Leede-aanvaller Marc de Kruijs ervoor dat Hoek helemaal met lege handen bleef, 1-2.