REPORTAGE | TEC maakt strijd om de nacompetitieplaatsen spannender

Waar IJsselmeervogels al gedoemd lijkt te zijn voor de nacompetitie, is er nog een andere nacompetitieplek te vergeven. Op dit moment is TEC het haasje en bezet het de vijftiende plaats. Op vrijdagavond van het paasweekend, wat voor de buren van Flipje een dubbel programma bevat, ontving TEC het Rotterdamse Jong Sparta. Het werd een spannende strijd waar TEC als gelukkigste uit kwam (1-0).

Flitsende start
De Spartanen schoten direct uit de startblokken. Door een fout achterin bij TEC kon Dano Lourens het strafschopgebied in komen. Zijn lage voorzet kwam net niet aan bij Jerrel Hak. Binnen één minuut was er dus gelijk een grote kans voor de Rotterdammers. TEC had direct een antwoord. Adham el Idrissi probeerde de bal voor te slingeren. Deze voorzet kwam bij niemand uit maar kwam wel gevaarlijk dicht bij het doel van Youri Schoonderwaldt. Het was stuivertje wisselen in de openingsfase, want vrij snel kon na een counter via rechts Mehmet Yuksel de bal naast schieten. Kevin van Kippersluis deed een minuut later hetzelfde, maar dit keer na een zorgvuldig opgebouwde aanval van TEC.

Weer Van Essen
De kansen volgde elkaar dus in razend tempo op. Het publiek dacht al dat dit zeker geen 0-0 zou worden. En gelijk hadden ze. In de elfde minuut probeerde TEC via rechts een aanval op te zetten. Yaël Eisden probeerde el Idrissi te vinden, maar een Spartaans been zorgde er voor dat de bal bij Bo van Essen uitkwam. Van Essen haalde hard uit en vond het net: 1-0 voor de thuisploeg, maar Jong Sparta liet het er niet bij zitten. Al vrij snel kon Lourens uithalen na een goede opbouw, maar zijn schot ging naast. Rayvien Rosario kon nog in het eerste kwart gevaarlijk worden nadat een lange bal op hem gegeven werd. De buitenspeler nam hem prachtig aan en sneed naar binnen. Zijn uithaal hobbelde echter net naast.

Botsing
Het duel lag iets later even stil. Jerrel Hak ging voor de bal terwijl ook Basil Camara voor diezelfde bal ging. In een ongelukkig duel kwam de boomlange verdediger van TEC als winnaar uit de bus, maar raakte op een nare manier ook Hak. Het spel lag 5 minuten stil, en beide ploegen moesten opstarten na deze botsing waardoor er een kwartiertje niet veel gebeurde. Jong Sparta had wel de overhand maar echte kansen kwamen er niet uit. TEC kon nog wel 2 keer gevaarlijk worden voor rust, waar voornamelijk Bo van Essen de gevaarlijkste man was, maar een schot en een lage harde voorzet waren niet goed genoeg om Schoonderwaldt echt te testen.

Spartanen dringen aan
De tweede helft bleef spannend. Jong Sparta kreeg meer de controle over de wedstrijd. Na een kwartier kreeg Mike Frimpong een kans nadat hij een voorzet vanaf rechts over kopte. Niet veel later was het Rosario die een dubbele kans kreeg. Zijn eerste schot belandde op Nick van den Dam en de rebound werd naast geschoten. Jong Sparta drong aan om minimaal een punt mee te nemen. Via Frimpong en David Garden kreeg Jong Sparta nog kansen maar goals werden het niet, waardoor TEC mocht blijven strijden voor drie punten.

Tweede geel ?
TEC kreeg ook nog kansen. Van Kippersluis, die al geel had, vloog stevig in een duel en speelde de bal volgens scheidsrechter Maurice Paarhuis. Ondanks protesten van Jong Sparta kon Anass Aamri de bal schieten op goal maar deze ging net naast. In de zeven minuten blessuretijd kon Guytho Mijland van TEC wel in de counter voor Schoonderwaldt komen. TEC leek een uitgelezen kans te krijgen op de 2-0, maar zijn 1 op 1 ging zelfs naast de goal. In de tegenaanval, tevens ook de laatste aanval, kon Jong Sparta Nick van Dam nog op proef stellen, maar z’n volley ging ruim over.

Spanning neemt toe
Een wedstrijd die spannend bleef tot het einde. Jong Sparta had zeker in de tweede helft de overhand van het duel, maar TEC was effectiever. Hierdoor kruipt TEC tot één punt bij Excelsior Maassluis en wordt de plek voor de nacompetitie alleen maar spannender. Langzaam maar zeker moet ook Scheveningen zich zorgen gaan maken, waar het verschil terug komt tot drie punten.