Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Ricardo Kieboom vindt weer een doel

Doelman Ricardo Kieboom komt terug waar het allemaal voor hem als doelman is begonnen. De nu 31-jarige keeper keert komende zomer terug onder de lat bij zijn eerste club, SV Slikkerveer. De tweedeklasser uit Ridderkerk maakt dat bekend op haar website.

De komst van de 1,87 meter lange doelman op het Sliknest is in die zin verrassend aangezien hij vorig jaar februari nog een afscheidswedstrijd speelde omdat hij een enkelblessure had die slecht wilde genezen. Vrienden van Kieboom verrasten de nu 31-jarige keeper met een wedstrijd tussen spelers gekleed in Slikkerveer-tenue en spelers die in de Katwijk-outfit speelden.

In de picture

Kieboom startte zijn loopbaan in de F7 van Slikkerveer.  In de zomer van 2009 maakte hij de overstap naar Spartaan ’20, dat toen een grote naam had in het jeugdvoetbal. Kieboom kwam daardoor ook in de picture bij scouts van BVO’s.

ADO strikte hem voor het seizoen 2010/2011 maar een seizoen later was hij actief in de jeugdopleiding bij Sparta. Bij deze club bleef hij vijf jaar spelen. In de zomer van 2017 haalde Cees Bruinink Kieboom naar de Krom en hier behaalde Kieboom het grootste succes in zijn loopbaan als doelman. Hij werd landskampioen met de oranjehemden.

Slepende blessure

Nadat Kieboom in 2020 tijdelijk clubloos was – hij zou toen een wereldreis gaan maken – sloot hij vervolgens aan bij de club waartegen het eerder genoemde kampioenschap binnen werd gesleept: Kozakken Boys. Van die wereldreis was dankzij corona niets gekomen. Het was in Werkendam dat een lastige enkelblessure een einde aan de loopbaan als doelman van Kieboom leek te maken.

Vorig jaar dus die afscheidswedstrijd en vervolgens is Kieboom alsnog de eerder geplande wereldreis gaan maken. Het gebrek aan kraakbeen in de enkel is kennelijk ondertussen dusdanig gewijzigd dat een terugkeer onder de lat voor Kieboom weer een optie is.

Kieboom heeft daarmee weer een doel voor volgend seizoen gevonden. Op het Sliknest.