Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Roodakkers (Ter Leede): ‘Zien hoe we het gemis van Bekooij gaan opvangen’

De Bollenstreekderby FC Lisse – Ter Leede was een wat eenzijdige wedstrijd. Waar FC Lisse regelmatig voor het doel van de Sassenheimers opdook om voor gevaar te zorgen, was juist dat het mankement van de equipe van Steef Roodakkers. Daar ging dan ook de eerste vraag aan hem over.

Je twee spitsen leken op een eiland te staan. Hoe komt dat?

Soms waren het er wel drie of vier voorin, maar inderdaad de aansluiting was vaak te matig. Feit is dat het spelletje dat wij graag hadden willen spelen er vandaag niet uit kwam. Daar hadden de omstandigheden ook mee te maken. Dan bedoel ik de kracht van de tegenstander, het veld en de harde wind. We kwamen daardoor niet toe aan ons combinatievoetbal.

Je miste Mike Bekooij voorin, dat was ook van invloed?

Ja, hij houdt makkelijk een balletje vast, dan is er ook meer tijd voor aansluiting en dus stootkracht voorin. Maar goed, wat er niet is daar kun je niks mee. We zullen de komende tijd moeten zien hoe we het gemis van Bekooij gaan opvangen want hij is nog wel even uit de roulatie.

Dan kom je kort voor rust uit een standaardsituatie met 1-0 achter. Daar hoorde ik je na een kwartier al voor waarschuwen, met name over de vrije trappen en corners van Noordhof. Maar ook de verre inworp van Mitchel Bormann mag geen verrassing zijn toch?

Wij hadden voor de wedstrijd al gewaarschuwd voor een aantal standaard situaties. Je weet dat Bormann ver kan gooien en je weet dat David Verwey dan gaat komen. En toch valt daar die eerste goal uit. We waren daar gewoon niet alert.

Ook die tweede goal kwam uit een standaard situatie.

Ja, daarom riep ik ook naar mijn spelers waarover je het net had. Geen corners, geen vrije trappen en pas op met inworpen. Je weet dat Lisse daar gevaarlijk mee wordt. Dus beperk dat. Maar helaas, bij die tweede goal konden zij die corner doorkoppen naar de tweede paal en daar viel de bal gunstig voor Lisse. Het is ook in die zin wel lastig dat zij bij hoekschoppen meer lengte brengen dan wij dat hebben om het te verdedigen.

Bij die derde ging je in de opbouw de mist in.

Ja, een fout in de passing en toen was het ook meteen gedaan.

Heb je nog overwogen eerder wisselingen aan te brengen?

Nee, ik zag daar ook geen aanleiding toe, omdat het tactisch wel klopte met wat er stond. Lisse maakte geen gewoon velddoelpunt. De veldbezetting was goed, maar ons eigen spel kwam te weinig uit de verf. Ik zag niet met wie ik dat vanaf de bank ineens had kunnen veranderen. Daarom ben ik voornamelijk pas in de slotfase meer gaan wisselen, maar uiteindelijk won Lisse verdiend.

De derde periodetitel lijkt nu wat verder uit zicht, maar het eigenlijke hoofddoel dat door Ter Leede voor dit seizoen naar buiten werd gebracht dat is handhaving.

Ja, zo is het ook nog steeds. Wij spelen de komende weken tegen clubs die dicht bij ons op de ranglijst staan of meer naar onderen. Daar willen we de punten van pakken.