INTERVIEW | Bronkhorst (FC Lisse): ‘Jagen op periodetitel’

Raymond Bronkhorst was afgelopen zaterdag tijdelijk gedegradeerd tot assistent coach, omdat zijn collega Richard van Heulen de wedstrijd in het kader van zijn opleiding TC 1 onder het toeziend oog van zijn mentor Jan Zoutman moest leiden. Topamateurvoetbal.com sprak na de wedstrijd met Bronkhorst, omdat Van Heulen in de nabespreking met Zoutman zat.

Jullie zetten vanaf het begin druk op Ter Leede, maar het duurde 40 minuten voor jullie de 1-0 maakten. Dat duurde best lang.

Zeker, we hadden er in het begin al eentje kunnen maken, maar die eerste kansen gingen er niet in. Daarna waren wij wel nog steeds dominant en gaven we geen kansen weg, maar we creeerden zelf ook niets. In het tweede deel van de helft kwam dat weer wel uit de verf en we scoorden kort voor rust verdiend de 1-0.

Ook de tweede goal kwam uit een standaardsituatie. Dat is echt een wapen van Lisse.

Je probeert je kwaliteiten zo optimaal te gebruiken. Natuurlijk vallen die hoekschoppen en vrije trappen van Noordhoff en de inworpen van Bormann daar ook onder. We hebben er vandaag een zakelijke overwinning mee behaald. Maar dan zeg ik er nog wel bij, we hebben echt niets weggegeven achterin.

Is Eric Cummins wel onder de douche gegaan?

Weet ik niet, het was in ieder geval niet echt nodig denk ik.

Is de periodetitel ook voor Lisse een prijs?

Jazeker, je haalt er toch de nacompetitie mee in huis. En daarmee een grote kans op promotie. Nog los van de vraag of het je alsnog lukt om kampioen te worden. Dus wij willen wel zeker jagen op die periodetitel.

Het zal ondanks de zege van vandaag nog een flink karwei worden om die periodetitel te pakken.

Jazeker. Zaterdag gaan we naar HSV Hoek. Dat team is na de winterstop echt goed gaan draaien. Bovendien, je hebt nauwelijks gemakkelijke wedstrijden in deze competitie. Soms zittenclubs in een dip en heb je geluk als je ze net dan treft. Maar ik vind dit een onberekenbare competitie. Je mag geen wedstrijd vooraf denken dat je de punten al hebt, want dat alleen al kan je het kampioenschap uiteindelijk kosten.