VERSLAG | Zure nederlaag Blauw Geel ’38 tegen EVV

Op een zonnig Prins Willem Alexander Sportpark in Veghel ontving Blauw Geel’38 het Limburgse EVV Echt. EVV stond bij aftrap op een 17e plek en moest dus hun punten verzamelen om degradatie te ontlopen.

In 2022 slechts 2 punten gepakt. Thuis werd Gemert op 2-2 gehouden en in Heemskerk tegen ADO’20 dezelfde uitslag. De Veghelaren hebben in 2022 slechts 1 punt gepakt. De andere Limburgers uit de competitie, Groene Ster, werd thuis op 1-1 gehouden. Het eerdere duel werd gewonnen door de Veghelaren. In Echt was Blauw Geel’38 op een kwartier na heer en meester in Limburg. Dat resulteerde toen in een 4-2 overwinning.

Aftasten

Het eerste half uur was aftasten voor beide ploegen maar ook voor het publiek. Veel geschuif en getik maar echt grote kansen kwamen niet. Danny Verbakel kon wel vrij snel het netje vinden nadat hij knap routinier Michel Vercruysse kon omspelen en de bal zo in het lege doel kon tikken. De pech was alleen dat de assistent-scheidsrechter al met zijn vlag omhoog stond en daarmee het doelpunt dus niet doorging. Aan beide kanten slechts een paar schoten, maar heel veel was het niet.

Rode kaart

Wel kreeg het duel vroeg een wending. Koen van der Zanden werd diep gestuurd en probeerde net buiten het strafschopgebied Michel Vercruysse te omspelen. Vercruysse miste echter de bal maar raakte de Veghelse aanvaller wel. Scheidsrechter Huizinga greep gelijk naar de achterzak en trok er de rode prent uit. De routinier, die bezig is aan z’n laatste seizoen als actief voetballer, kon vertrekken. De vrije trap die volgde vloog in de muur en EVV kon nog meer gaan doen waar ze bekend voor staan: Achterover hangen en de counter zoeken.

Voor rust kreeg Blauw Geel wel de nodige kansjes en leek het nadrukkelijk op zoek te gaan naar de voorsprong. Migiel Zeller kon met z’n hoofd een voorzet terug koppen maar deze bal vond geen medespeler. Wat later kreeg Mark Dobbelsteen op de rand van het strafschopgebied nog de kans om uit te halen, maar de Limburgse muur hield deze bal tegen. Juul Respen kreeg voor rust ook een kleine mogelijkheid door in de counter uit te breken. Migiel Zeller was sneller en kon zo de counter er uit halen. Hierdoor stond de beginstand ook als ruststand op het bord.

EVV slaat toe

Na rust leek Blauw Geel feller uit de kleedkamers te komen dan hoe ze speelden in de eerste helft. Maar daar kwam geen gevaarlijke kans uit. Sterker nog: De kansjes waren voor EVV. Stijn Keulen kreeg de eerste maar zijn schot in de korte hoek werd gepakt door Aria Hashemi. De 2e was gevaarlijker. Sterker nog: Juul Respen kon nadat hij 2 verdedigers uitkapte zelfs het net vonden en de Limburgers op voorsprong zetten: 0-1. Het leek nu een nog lastigere opgave te worden voor de Veghelaren.

In de 70e minuut kreeg Blauw Geel misschien wel hun beste kans van de wedstrijd. Een voorzet vanaf rechts kwam uit bij Robin Voets die de bal op z’n been kreeg waardoor de bal net naast de goal stuiterde. Er kwamen nog wel kansjes voor Tom Dekkers, Vince Duits en Danny Verbakel maar deze schoten gingen naast. Ondanks de aanvallende wissels en pogingen van de Veghelaren konden zij het net niet vinden.

Zure nederlaag voor de Veghelaren die hiermee een paar plekken zakken. Er wordt nu naar beneden gekeken terwijl ze liever naar boven willen kijken. Ook voor de 2e periode een tik. Waar ze eerst bovenin die periode mee deden, staan ze daar nu ook in de middenmoot. Woensdag 16 maart ontvangen zij Hercules, aangezien deze op 6 maart niet door ging. De Utrechters verloren met 2-1 van stuntploeg Gemert. Voor EVV zijn deze 3 punten een geschenk uit de hemel en hierdoor stijgen ze zelfs een plek. Zij zullen dit graag door willen zetten. Zeker om in de Derde Divisie te blijven. Ook zij krijgen een midweeks duel. Ook op woensdag spelen zij thuis, maar dan komt JOS Watergraafsmeer, wat op zondag 3 punten pakte bij RKVV DEM uit Beverwijk, op bezoek.