Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Spakenburg voegt controleur met veel profervaring toe aan selectie

Spakenburg heeft na Koen Wesdorp opnieuw een middenvelder vastlegd. Dwayne Green (25) voetbalt volgend seizoen voor de Blauwen.

De linkspoot speelde de afgelopen jaren voor RKC Waalwijk, FC Dordrecht en FC Den Bosch. Ook is hij international voor Barbados en speelde hij zodoende in de kwalificatiereeks voor de Concacaf Gold Cup.

Spakenburg wilde Green eigenlijk al in januari toevoegen aan haar selectie, maar dat lukte niet vanwege de regelementen. ,,In de periode hierna hebben we enkele uitstekende gesprekken met elkaar gevoerd. Hieruit kwam naar voren dat Spakenburg mij in eerste instantie als verdedigende middenvelder wil gaan gebruiken. Dat komt goed uit, want dat is mijn favoriete positie. Ze lieten doorschemeren dat ze me graag wilden hebben. Hoewel ik multifunctioneel ben en ook als linker (centrale) verdediger uit de voeten kan, heb ik in de Keuken Kampioen Divisie ook veel wedstrijden in de as gespeeld”, zegt hij op de clubsite.

Spakenburg toont zich ingenomen met de nieuwe aanwinst: ,,Met Dwayne halen we ruime ervaring op hoog niveau, ondanks zijn pas 25 jaar, in huis, hij is technisch goed onderlegd, heeft een goede pass, heeft duelkracht en kan zowel op het middenveld als achterin prima uit de voeten.”