Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

SPELER VAN DE WEEK | DERDE DIVISIE ZONDAG: Amin Elalji van Groene Ster

De koploper verslaan is lekker, maar een ongeslagen lijstaanvoerder vloeren geeft helemaal een heerlijk gevoel. Groene Ster deed wat dit seizoen nog niemand lukte: ADO ’20 op een nederlaag trakteren. Een belangrijke aandeel in die overwinning had Amin Elalji, maker van de 0-2. De aanvaller (28) is door de bezoekers van de website Topamateurvoetbal.com verkozen tot speler van de week van de Derde Divisie zondag.

Zijn uitblinkersrol in Heemskerk was loon naar werken voor Elalji, die vorig seizoen niet in topvorm was. Begin juni werd bekend dat zijn contract was verlengd, maar in het bericht werd duidelijk kenbaar gemaakt dat de prestaties dienden te verbeteren. “De lat moet hoger voor Amin, hij kan het verschil maken en dat moeten wij komend seizoen vaker gaan zien”, zei trainer Maurice Verbunt.

Op bezoek bij ADO ’20 kwam het zover. Nadat ploeggenoot Guus Hupperts de score had geopend, eiste Elalji in de 57e minuut de aandacht op. Hij strafte balverlies van ADO ’20 af, kapte zijn tegenstander uit en schoot de 0-2 tegen de touwen. Vervolgens werd er niet meer gescoord en was een kleine sensatie een feit.