Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

SPELER VAN DE WEEK | Tweede Divisie: Des Kunst van Katwijk

Om de soevereine comeback van Katwijk in de Tweede Divisie volledig aan Des Kunst toe te schrijven gaat wat ver. Feit is wel dat het na zijn komst is gaan draaien bij de oranjehemden, die in 2023 alle zes de competitiewedstrijden wisten te winnen. Kunst blonk zaterdag uit tegen De Treffers en is door de bezoekers van topamateurvoetbal.com verkozen tot Speler van de Week in de Tweede Divisie.

Het is – vanwege zijn achternaam – wat flauw om het een kunststukje te noemen, maar de assist van Kunst bij de openingstreffer van Robbert Susan was werkelijk van grote klasse. Hij nam een lange bal van Bart Sinteur op haast Bergkampiaanse wijze aan en bood vervolgens zijn captain een niet te missen kans. Even later schoot Kunst zelf vanaf randje zestien de 0-2 tegen de touwen. Tussen de 23e en 27e minuut legde Katwijk een stevig fundament voor de uiteindelijke 2-3-zege.

Kunst heeft een lange achtergrond in het betaalde voetbal, maar sluit niet uit dat hij op de Krom blijft. ,,Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij Katwijk en zit hier echt op mijn plek nu. We hebben ook een fantastisch team”, vertelde hij afgelopen weekend tegen Voetbal in de Bollenstreek. ,,Tegen de zomer zie ik wel wat de eventuele opties zijn, nu leef ik van wedstrijd naar wedstrijd.”