Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

SPELER VAN DE WEEK | Tweede Divisie: Johnny Lommers (Kozakken Boys)

Johnny Lommers, kind van Werkendam, een echte zoon van De Zwaaier. Afgelopen seizoen was hij al goed voor tien competitiegoals, maar pas toen het echt moest gaf Lommers een visitekaartje ter grootte van een billboard af. Met zeven doelpunten in zes nacompetitiewedstrijden had Lommers een groot aandeel in de strijd tegen degradatie en bleef Kozakken Boys behouden voor de Tweede Divisie. Johnny Lommers werd de redder van de “Boys, trad toe tot het gilde der klassieke beukspitsen, maar vond zichzelf dit seizoen vaker terug op de bank dan in de basis.

Lommers mocht in de uitwedstrijd tegen Noordwijk voor de zevende keer dit seizoen in de basis beginnen. Niet in de rol van fysiek sterke beukspits in de stijl van Hennie Meijer, Dimitri Bulykin en Thomas Verheijdt, maar vanaf de linkerkant. Lommers liet echter zien dat hij ook in die rol een factor van belang kon zijn voor zijn ploeg. Mede dankzij twee goals van de 24-jarige spits won Kozakken Boys met 1-3 tegen Noordwijk en verstevigt de ploeg van Scott Calderwood zich stevig in de middenmoot van de Tweede Divisie.

Zoals het er nu uitziet hoeft Johnny Lommers dit seizoen geen heldenrol te vervullen in een zenuwslopende nacompetitie. Daar staat wel tegenover dat hij in speelronde 22 de titel Speler van de Week heeft verdiend.