Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

SteDoCo brengt TEC aan het wankelen, 4-1 achterstand voor Tweede Divisionist

Na de eerste van twee wedstrijden om een plaats in de halve finales van de nacompetitie, die een plek in de Tweede Divisie moet opleveren, is TEC hevig aan het wankelen gebracht door SteDoCo. De club uit Hoornaar, afgelopen maandag ingebracht in deze nacompetitie vanwege de uitschakeling van BVV Barendrecht vanachter de groene tafel in Zeist, won de heenwedstrijd met liefst 4-1.

SteDoCo was gedurende grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij. Het speelde enkele mooie kansen bij elkaar in het eerste halve uur en zag onder meer een kopbal op de lat belanden. TEC, dat zonder de geblesseerde spits Bo van Essen moest aantreden, kreeg na 13 minuten een schietkans, maar zonder succes. In de 29e minuut was het dan wel raak voor SteDoCo toen Joran Schroder een passje door het midden knap controleerde en de 1-0 binnen schoot. Dit was tevens de ruststand.

Na de pauze kregen beiden teams een doelkans. Beiden gingen verloren, mede doordat Anass Aamri zijn poging via de paal terug het veld in zag hobbelen. Dat  was niet het geval na 50 minuten bij een strak schot van middenvelder Danny van Haaren, die een voorzet van rechts direct op de pantoffel nam, 2-0.

De situatie werd voor TEC nog erger toen Joran Schroder zijn tweede van de avond scoorde. Hij schoot een voorzet van links direct binnen voor de 3-0. Even leek er nog hoop in de harten van deTielenaren te komen toen Adham El Idrissi een harde lage voorzet van Gyvon Derby binnen tikte, 3-1. Uiteraard hoopte men bij TEC nog op een aansluitingstreffer, echter het was SteDoCo dat het verschil alsnog op drie bracht. Bij een indraaiende hoekschop van rechts werd Amoros Nshimirimana niets in de weg gelegd. Zijn kopbal verdween in de bovenhoek van het doel en daarmee stond vast dat TEC aanstaande zaterdag op eigen veld voor een schier onmogelijke opgave staat.

TEC is nog niet knock out, maar wel nadrukkelijk aan het wankelen gebracht door SteDoCo.