Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

TEC hengelt ervaren oud-prof per direct binnen

TEC heeft zijn eerste versterking na de winterstop binnen. Het is Pelé van Anholt, 31 jaar en sinds de zomer van 2022 zonder club. Bij TEC heeft men duidelijk gekozen voor ervaring want met Van Anholt (vastgelegd voor een half jaar) haalt men een speler binnen met 200 wedstrijden ervaring in het betaald voetbal, waarvan 166 in de Eredivisie.

Van Anholt begon zijn voetbalcarrière bij SC Heerenveen om vervolgens via FC Emmen en Willem II in 2017 te beginnen aan een buitenlands avontuur dat hem in Amerika (Los Angeles) en Cyprus (EN Paralimniou) bracht. In 2022 keerde hij terug naar Nederland. Hij trainde deze zomer nog even bij Go Ahead Eagles maar kon daar geen contract verdienen. Nu dus wél bij het Tielse TEC.

Hij is er blij mee net als trainer Hans van de Haar, die wel een veelzijdige verdediger met een brok ervaring kan gebruiken. ,,Ik heb de plannen van TEC aangehoord en ik kan me daar prima in vinden.”

Op zondag 22 januari is Van Anholt voor het eerst te bewonderen op de Lok wanneer TEC de competitie hervat tegen rodelantaarndrager OFC.