Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Tejan binnen één jaar van de Tweede Divisie naar voorronde Champions League

De loopbaan van Kay Tejan is het afgelopen jaar in een stroomversnelling geraakt. In augustus 2021 maakte hij de overstap van Quick Boys naar TOP Oss en woensdag kwam het bericht naar buiten via de officiële kanalen van de Brabantse club dat de aanvaller per direct verkast naar de Moldavische topclub Sheriff Tiraspol. Over deze verrassende transfer gaf Tejan kort een reactie tegenover Topamateurvoetbal.com

De Amsterdammer zal tot de winterstop op huurbasis zijn wedstrijden spelen in de Moldavische competitie. Daarnaast komt zijn ‘tijdelijke’ werkgever ook uit in de voorronde van de Champions League. Tejan is woensdagavond al speelgerechtigd voor het duel met NK Maribor.

Nadat Tejan speelde voor onder andere Kozakken Boys en Quick Boys kreeg hij in de zomer van 2021 de kans in het betaalde voetbal bij TOP Oss. Deze mogelijkheid greep hij met beiden handen aan. In 36 wedstrijden was hij goed voor 14 doelpunten en drie keer een assist.

Tegenover Topamateurvoetbal gaf Tejan kort tekst en uitleg over zijn keuze voor de Moldavische topclub. ,,Een scout van Sheriff Tiraspol speelde in het verleden zelf voor PSV en die hield mij al vanaf januari in de gaten. Ik heb nog even gewacht of er een club zou komen uit de Eredivisie of uit de top van de Keuken Kampioen Divisie, maar die deden er te lang over en er was geen zekerheid voor mij. Toen koos ik voor dit mooie avontuur.”

In het huurcontract met Sheriff Tiraspol is een optie tot koop opgenomen voor de club zodat een langer verblijf van Tejan zeker tot de mogelijkheden behoort.