Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Tom Dekkers (Blauw Geel ’38) kiest voor avontuur in België, Sjaak Egmond stopt

Centrale verdediger Tom Dekkers van derdedivisionist Blauw Geel ’38 speelt na het zomerreces in België. Hij heeft gekozen voor een avontuur bij FC Herkol in België, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De Veghelse club ziet bovendien Sjaak Egmond na dit seizoen stoppen.

FC Herkol komt uit in de eerste nationale, het zesde niveau van België. Het staat daar als dertiende van vijftien clubs op de ranglijst. Dekkers over zijn overstap: ,,Door bijzondere keuzes bij Blauw Geel is alles anders gegaan dan verwacht. Hierdoor heb ik mijzelf afgevraagd wat ik met voetballen wilde en of ik überhaupt wel door wilde gaan met voetballen. Ik heb altijd al eens in Belgie willen spelen om mee te maken en ervaren hoe dat is. Een nieuwe start, veel wedstrijden op zaterdagavond, een andere ambiance en manier van spelen. Deze optie komt op een juist moment en heeft mij doen besluiten dit mooie avontuur aan te gaan” zo duidt Dekkers zijn stap naar België aan.

De 29-jarige speler kwam voor een aantal clubs in Oost Brabant uit. Na een start bij DVS speelde hij in de opleiding van FC Eindhoven en vervolgens kwam hij nog uit voor Rood Wit Veldhoven, De Valk (2 periodes), UNA, en Geldrop voor hij in 2019 bij Blauw Geel ’38 neer streek.

De afstand vanuit zijn huidige woonplaats Waalre naar FC Herkol in Neerpelt bedraagt een klein half uurtje.

Sjaak Egmond besloot te stoppen om meer tijd voor werk en gezin te hebben: ,,Ik woon nu in het zuiden van Eindhoven en vanuit daar is het 35 kilometer rijden naar Veghel. Dat wordt steeds zwaarder. Bovendien spelen we 34 wedstrijden per seizoen met Blauw-Geel’38, waardoor er weinig vrije weekenden overblijven. Ik heb naast het voetballen een eigen zaak en wil meer tijd gaan doorbrengen met mijn vriendin. Ik kan straks terugkijken op een prachtige tijd als voetballer. Het is nu tijd voor een andere dingen.”