Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Transfersoap in Brabant: OSS ’20 ontstemd over shopgedrag UDI ‘19

Er lijkt een heuse transfersoap in de maak in de Derde Divisie zondag. Het Brabants Dagblad meldt dat hekkensluiter UDI ’19 vier of vijf spelers wil wegplukken bij rivaal OSS ’20. Op sportpark De Rusheuvel is men “not amused,” zo valt in de regionale krant te lezen.

,,Een sportieve prikkel kan het niet zijn, want UDI ’19 speelt volgend jaar misschien wel een klasse lager,” zegt de trainer van OSS ’20, Roy de Haan tegen de krant. ,,Het lijkt alsof UDI ’19 half OSS ’20 aan het benaderen is,” klinkt het uit de mond van club-icoon Tony de Groot over de mogelijke overgang van Jari van Ginkel, Joep Engelen, Bram Eltink en Hidde van Dijk. ,,Dat vind ik simpelweg supertreurig.”

Niels van Casteren, die zelf komend seizoen de pikante overstap maakt van Blauw Geel ’38 naar UDI ’19, laat weten dat zijn nieuwe club inderdaad twee spelers van de Ossenaren heeft gepolst. ,,Dat er daarnaast nog twee andere jongens aangeven in dat geval ook naar Uden te willen komen komt er dan nog eens bij.” De trainer stelt verder dat het de normaalste zaak van de wereld is dat clubs spelers van andere clubs benaderen.

Een dag later laat van Casteren aan de website kliknieuwsuden.nl weten dat er geen spelers van Blauw Geel ’38 naar UDI ’19 zullen gaan. De coach heeft aan het bestuur van zijn huidige werkgever de belofte gedaan geen spelers van zijn huidige ploeg te benaderen om komend seizoen met hem mee te verhuizen naar Uden. ,,Maar bij andere clubs, zoals OSS ’20, ben ik niet in dienst en staat het me vrij om spelers te benaderen.”