Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zondag: Ineens zit Gemert in een heel luxe zetel

Het kan snel gaan: dachten we een paar weken terug nog dat de kampioensrace duidelijk de kant op viel van OFC, inmiddels moeten de liefhebbers van een bloedstollende ontknoping hopen dat Gemert snel wat punten gaat morgen. De Brabanders lijken, geholpen door de vormdip bij OFC, namelijk hard op weg naar een debuut in de Tweede Divisie.

Natuurlijk, nog altijd zijn er liefst 11 speelrondes te spelen en dat ook nog eens in een krankzinnig kort tijdsbestek, maar op dit moment ligt het momentum duidelijk bij Gemert. De club blijft stug zijn wedstrijden winnen, terwijl OFC opzichtig aan het klungelen is: 5 puntjes slechts uit de laatste zes duels. het roer zal daar dus snel om moeten.

Schokeffect werkt

Te beginnen vanmiddag op bezoek bij DEM. Ja, een laagvlieger, maar wel een laagvlieger die verbeten worstelt om boven te komen. Al vier duels leed DEM geen nederlaag meer, het schokeffect van de trainerswissel lijkt in Beverwijk toch te helpen. Dus zeg het maar wie vanmiddag de favoriet is.

Gemert ontvangt ondertussen thuis ADO’20. Die ploeg is heel sneaky aan het omhoog klauteren op de ranglijst en is inmiddels gearriveerd op plek 5. Zouden ze in Heemskerk misschien ook nog stiekeme plannen hebben?

Op zo’n schokeffect als bij DEM hopen ze ook bij Hoogland, dat na zes nederlagen op rij in een fase van lichte paniek is beland. Rick Hoogendorp moet de meubelen zien te redden en degradatie voorkomen. De eerste klus is alvast pittig, thuis tegen Groene Ster. De Limburgers zijn OFC inmiddels op 2 puntjes genaderd en zullen minimaal voor een plek in de nacompetitie gaan.

Daar zal ook Hercules – inmiddels de nummer 4 – nog op hopen. Ook de Utrechters zijn bezig aan een goede serie en treedt vanmiddag ook aan tegen een degradatiekandiaat. In het Limburgse Echt is EVV de tegenstander.

Schifting onderin

In de onderste regionen is inmiddels een kleine schifting te zien. Naast Hoogland staat ook Westlandia er beroerd voor en is er een klein gaatje met de teams op de nacompetitieplaatsen en daarboven. Maar niks is nog beslist: een overwinning en Westlandia staat er weer gewoon tussen. Met de thuiswedstrijd tegen OSS’20 op het programma zullen ze zich daar ook in Naaldwijk aan vasthouden.

Een onderlinge tweestrijd in het rechterrijtje is die tussen Blauw Geel’38 en HSC’21. De resultaten van de club uit Veghel schieten alle kanten op de laatste weken, maar heeft door twee zeges wel weer wat lucht. HSC’21 zal eindelijk eens moeten breken met de zeer matige prestaties buiten Haaksbergen, anders wordt het een lastig seizoenslot voor de groenwitten.

Ook Hollandia straat nog net op een veilige plek en zij gaan vanmiddag op bezoek bij Dongen. De club uit Hoorn kan wellicht moed putten uit het gegeven dat Dongen vaak beter voor de dag komt tegen sterkere tegenstanders dan tegen de ploegen onderin.

Unitas lijkt op het oog wel veilig, maar pakt al tijden zo weinig punten, dat het toch weer eens ergens een overwinning zal moeten zien te behalen. Wellicht vanmiddag thuis tegen mede-middenmoter JOS Watergraafsmeer, dat twee punten minder heeft.

UNA is wat weggezakt op de ranglijst en moet oppassen dat het seizoen niet als een nachtkaars uitgaat. Voor tegenstander Quick zal dat zeker niet gelden. De Haantjes hebben zich na de winterstop in sneltreinvaart veilig gespeeld en zullen in de huidige flow misschien nog wel stiekem denken aan een goede serie in de derde periode.